Izvor: Insajder arhiva vesti 02.10.2017

Na festivalu u Las Vegasu ubijeno 58, ranjeno više od 500 osoba

Insajder 02.10.2017
Najmanje 58 osoba je ubijeno, a više od 500 je ranjeno u oružanom napadu na muzičkom festivalu u Las Vegasu, saopštila je policija. Iz policije su ranije naveli da je napadač, Stiven Pedok star 64 godine, ubijen. Međutim, Šerif Džo Lombardo je… »

Protest Hrvatske Srbiji zbog spomenika majoru JNA u Beogradu

Insajder 02.10.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske uložilo je danas oštar protest ambasadorki Srbije u Zagrebu Miri Nikolić povodom otkrivanja spomenika majoru JNA Milanu Tepiću u Beogradu. "Otkrivanje spomenika 'narodnom heroju oslobodilačkog rata'… »

Haradinaj Albancima iz Preševa, Bujanovca i Medveđe obećao državljanstvo Kosova

Insajder 02.10.2017
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je danas tokom susreta s predstavnicima Albanaca u Preševu i Bujanovcu najavio da će se založiti za "regulisanje kosovskog državljanstava" za Albance koji žive u "istočnom Kosovu", što je naziv pod kojim Priština… »

Policajcu osumnjičenom za ubistvo mladića kod Tutina određen pritvor do 30 dana

Insajder 02.10.2017
Viši sud u Novom Pazaru odredio je danas, na predlog Višeg tužilaštva, pritvor do 30 dana policajcu R. B. koji se sumnjiči za ubistvo Fahrudina Skarepa (22), potvrdjeno je radiju Sto plus. Kako je saopštio Viši sud, Tužilaštvo je sudiji za… »

UN traži da se ispita nasilje u Kataloniji

Insajder 02.10.2017
Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein pozvao je danas španske vlasti da sprovedu "nepristrasnu" istragu nasilja u Kataloniji tokom jučerašnjeg referenduma koje su centralne vlasti u Madridu zabranile. "Veoma sam uznemiren nasiljem u… »

Predsednik Katalonije traži međunarodno posredovanje u rešavanju krize

Insajder 02.10.2017
Predsednik španske pokrajine Katalonije Karles Pućdemon ocenio je danas da je neophodno međunarodno posredovanje u rešavanju krize između centralnih vlasti Madrida i Katalonije. "Potrebno je prisustvo treće strane, i to međunarodne koja bi bila… »

Vučić: Kako to da ne važi referendum u Kataloniji, a Kosovo može da proglasi nezavisnost i bez referenduma

Insajder 02.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je odluka Evropske komisije da proglasi referendum o nezavisnosti Katalonije nelegalnim "najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja evropske politike", dodavši da je situacija sada ozbiljna jer… »

Jevtić: ZSO nije bila uslov za ulazak u Vladu Kosova

Insajder 02.10.2017
Zamenik premijera Kosova i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić izjavio je da očekuje da Zajednica srpskih opština bude formirana tokom 2018. godine. On je rekao da Zajednica srpskih opština nije bila tema koalicionog… »

Opština Tutin: Hitno objaviti zvaničnu verziju ubistva mladića

Insajder 02.10.2017
Savet opštine Tutin za bezbednost zatražio je danas od nadležnih državnih organa da hitno objave zvaničnu verziju o događaju u noći između petka i subote kada je policijski službenik ubio mladića F. S. "Kako je situacija među stanovnicima… »

Haradinaj napustio sednicu Skupštine Kosova zbog optužbi da ga kontroliše Vlada Srbije

Insajder 02.10.2017
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zajedno sa svojim ministrima napustio je danas sednicu Skupštine Kosova na kojoj su ga poslanici opozicije optužili da srpska vlada kontroliše Vladu Kosova preko Srpske liste, javlja Kossev. Na sednici je trebalo da se… »