Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 02.10.2017

Razina bruto inozemnog duga smanjena na onu s kraja 2008. godine

SEEbiz 02.10.2017
ANALIZA - Posljednja se tri mjeseca bilježi smanjenje apsolutne razine bruto inozemnog duga, dok je na godišnjoj razini trend njegova pada dugotrajniji i izraženiji te se u kontinuitetu proteže još od kraja 2015. godine. Pritom dinamiku njegova pada… »

Snažan skok aktivnosti u industriji eurozone u rujnu; tempo zapošljavanja na rekordnoj razini

SEEbiz 02.10.2017
LONDON - Aktivnosti u industriji eurozone poskočile su u rujnu najsnažnije u više od šest i pol godina, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje londonske tvrtke Markit, pri čemu je nastavljeno gomilanje neobavljenih poslova rezultiralo rekordnim… »

Njemačka ekonomija: Ključne investicije u digitalizaciju i obrazovanje

SEEbiz 02.10.2017
KOMENTAR - Vratimo se nakratko u 2007. godinu: Njemačka već tri godine bilježi gospodarski rast, konstatirali su ekonomski stručnjaci u svom tadašnjem izvještaju. I spomenuli da bi "najnovije turbulencije na financijskim tržištima" mogle ugroziti… »

Njemačko-kineski konzorcij zainteresovan za toplovod Kakanj - Sarajevo

SEEbiz 02.10.2017
SARAJEVO - Realizacijom projekta snabdjevanja Toplinskom energijom iz TE Kakanj osigurava se dugoročno pouzdano snabdijevanje toplinskom energijom područja do/i Sarajevo na bazi domaćeg energetskog resursa, zaključeno je na radnom sastanku koji je… »

HSS-ova koalicija pobjednica nedjeljnih izbora u Orahovici

SEEbiz 02.10.2017
ORAHOVICA - Koalicija HSS-a, SDP-a i Stranke žena pobjednica je nedjeljnih, prijevremenih izbora za Gradsko vijeće Orahovice - od 15 vijećničkih mjesta osvojila je osam. Tako je koaliciji na čelu s HSS-om, koji u Orahovici već ima gradonačelnicu… »

Jurčić: Primjer s Đurom Đakovićem još jedan pokazatelj da Hrvatska nema strateški razvoj

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Sektor posljednjih godina bilježi nagli rast, kao i eksportni promet od oko milijardu i pol kuna godišnje, premda još uvijek nisu posrijedi prihodi u rangu brodograđevne ili petrokemijske ili prehrambene proizvodnje. Ipak, sve je više… »

Kostrenska tvrtka nudi izradu akademskih radova?!

SEEbiz 02.10.2017
KOSTRENA - Pisanje akademskih radova za druge postao je više nego unosan posao, jer oglasnici su preplavljeni ponudama za izradu svih vrsta radova, a ono što se nudi su brzi, kvalitetni i autentični seminarski, diplomski, ali čak i doktorski radovi… »

Cijene nafte porasle peti tjedan zaredom

SEEbiz 02.10.2017
NEW YORK – Na svjetskim su tržištima cijene nafte porasle i prošloga tjedna, već petoga zaredom, no ne tako snažno kao prethodnih tjedana jer raste proizvodnja OPEC-a, kao i proizvođača u SAD-u. Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga… »

Facebook bi mogao početi prepoznavati lica

SEEbiz 02.10.2017
NEW YORK - Neki su korisnici primijetili kako Facebook u svojoj mobilnoj aplikaciji za Android, u postupku vraćanja pristupa do računa kada je lozinka zaboravljena, nudi mogućnost autentifikacije putem selfija. Tehnika prepoznavanja lica još uvijek se… »

Najviše stanova gradi se u Zagrebu, Splitu i Zadru

SEEbiz 02.10.2017
ZAGREB - Optimizam u stanogradnji definitivno raste pa raste i broj sagrađenih stanova i broj građevinskih dozvola za nove građevine. Ne prati ga pak prodaja novoizgrađenih stanova pa nije iznenađenje da cijene na tržištu stagniraju, odnosno rastu… »