Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 11.10.2017

Kuburović: Novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije do kraja godine

Blic 11.10.2017
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila danas u Rimu da bi do kraja godine trebalo da bude usvojen novi zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije. "Ono što je predviđeno Akcionim planom za Poglavlje 23 je donošenje novog zakona o Agenciji za… »

Brnabić: Očekujem otvaranje novih poglavlja do kraja godine; Han: Srbija će brzo postati deo evropske porodice

Blic 10.10.2017
Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je, posle sastanka sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da do kraja godine očekuje otvaranje novih poglavlja u pristupnim pregovorima Srbije. To će biti važan signal za naše građane i… »

"Dijalog na Zapadnom Balkanu u fokusu Beogradskog bezbednosnog foruma"

Blic 11.10.2017
Sedmi Beogradski bezbednosi forum počeo je danas a, prema rečima direktorke Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Sonje Stojanović Gajić, u centru pažnje biće dijalog na Zapadnom Balkanu kao jedini put za pronalaženje rešenja i… »

Skupština sutra nastavlja raspravu o amandmanima

Blic 11.10.2017
Skupština Srbije trebalo bi da nastavi sutra raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o državnim službenicima, koje po navodima podnosioca izmena Vlade Srbije obezbeđuju jednake uslove za napredovanja i obuku svih zaposlenih u državnim… »

Premijerka u Briselu na sastanku sa Junkerom i Mogerini

Blic 11.10.2017
Predsednica Vlade Ana Brnabić će se danas, drugog dana radne posete Briselu, sastati sa predsednikom Evropskog parlamenta Antonijom Tajanijem, a zatim sa komesarkom za regionalnu politiku EU Korinom Kretu. Posetu Briselu premijerka Brnabić završiće… »

Dačić: Da li je trebalo Erdogana da ubijem kao Murata?

Blic 11.10.2017
Ivica Dačić, prvi potpredsednik srpske Vlade, rekao je da je sinoć na svečanom prijemu pevao na molbu predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Turske, Redžepija Tajipa Erdogana. Na svečanom prijemu koji je sinoć u Domu garde priredio… »

Zukorlić: Konačno su razni tereti iz prošlosti iza nas

Blic 10.10.2017
Poslanik Muamer Zukorlić kaže da su se danas, prilikom posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji, mogle čuti optimistične poruke koje ukazuju na to da je u odnosima dve zemlje okrenuta nova stranica. Zukorlić je za Tanjug… »

Šutanovac će biti kandidat za gradonačelnika, a evo kako je DS donela tu odluku

Blic 11.10.2017
Dragan Šutanovac biće kandidat Demokratske stranke za gradonačelnika Beograda, saznaje ekskluzivno „Blic”. Posle višemesečnog promišljanja i dogovora, kako opozicije tako i unutar same Demokratske stranke, odluka je pala da prvi na listi… »

Igor Jurić: Doživotna kazna zatvora bez mogućnosti za pomilovanje za ubice dece

Blic 11.10.2017
Doživotna kazna zatvora, bez mogućnosti pomilovanja, za ubice dece je dobra prevencija i zaštita da ne ponove takve strašne zločine. Nisam siguran da će takva kazna smanjiti broj ubica mališana, ali je to odlična preventivna mera - rekao je Igor… »

Oslobođen, a klao Srbe i vadio im oči: Oriću do oslobađajuće presude pomogao jedan srpski propust

Blic 10.10.2017
Naseru Oriću u oslobađanju od optužbi pomagao je 2015. propust Jedinice MUP Srbije koja ga nije sprečila da razgovara sa ključnim svedokom optužnice koji je skrivan u Beogradu. Nekadašnji srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže… »