Arhiva » Vesti » Sputnik 17.10.2017

Rusija: DAEŠ će biti uništen do kraja godine

Potpuno eliminisanje banditskih grupa DAEŠ-a u Siriji moglo bi se desiti do kraja 2017. godine, ako protivteroristička operacija ne uspori tempo zbog nekih objektivnih okolnosti, izjavio je za Sputnjik predsednik Odbora za odbranu Saveta federacije Rusije Viktor Bondarev.

Sputnik utorak, 17. oktobar 2017.

„Rokovi završetka operacije u Siriji još uvek su otvoreni. Trenutno je od terorista očišćeno već 92 odsto teritorije zemlje. A ako ne usporimo iz bilo kakvih objektivnih razloga, može se predvideti potpuna likvidacija banditskih grupacija DAEŠ-a u Siriji do kraja 2017. godine“, istakao je senator.

Istovremeno ne treba zaboraviti da je rat stihijski, nepredvidiv i da nije uvek moguće precizno izračunati razmere i oblike neprijateljskog otpora.

„Ali ostaje činjenica da mi imamo jasnu prednost. Terorizam u Siriji je lokalizovan i sada smo svedoci agonije gotovo poraženog neprijatelja“, naglasio je Bondarev.

Rad je bio ogroman, postignuti su značajni uspesi koje su u mnogim aspektima pružile ruske vazduhoplovne snage, zaključio je on.


Objavljeno na sajtu rs.sputniknews.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Rusija Sirija

©2018 Netmark d.o.o.