Arhiva » Vesti » Blic 21.10.2017

Tuga za oficirom: Pregrmeo je NATO bombardovanje i rat na Kosovu, a stradao u stravičnom udesu

Potpukovnik Vojske Srbije Igor Veselinovski i Mića Ivančević, civilno lice na službi, stradali su juče ujutru u teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod petlje Feketić.

Blic subota, 21. oktobar 2017.  |  B. Vučković, Z. Čonkaš

Nekoliko stotina metara dalje, ka Novom Sadu, pre toga je poginuo vozač kamiona, prva žrtva nesreća koje su se juče nizale na tom putu.

Kako za „Blic“ objašnjavaju u subotičkom Osnovnom javnom tužilaštvu, dogodile su se tri saobraćajne nesreće. Prva je prouzrokovala druge dve.

- Prvo je došlo do nesreće na teritoriji novosadske uprave i zbog te saobraćajne nezgode stvorila se kolona vozila i kod Feketića. U jedno teretno vozilo koje je stajalo u svojoj traci naletelo je drugo teretno vozilo. Vozač tog drugog teretnog vozila je, nažalost, preminuo - kažu u OJT.

Zbog te tragedije na putu stvorila se nova kolona vozila u pravcu Bačke Topole. Saobraćajci su usporavali i zaustavljali saobraćaj, međutim, teretno vozilo marke „man“, u vlasništvu „Masterplasta“, kretalo se brže i pored upozorenja policije i loših vremenskih uslova jer je bilo magle, i ono je udarilo direktno u „fijat 500L“ u kome su se nalazili pripadnici Vojske Srbije!

- U tom vozilu poginuli su suvozač i putnik, a vozač je u teškom stanju. Vozilo „fijat“ je od siline udara udarilo još šest vozila. Povređeno je još nekoliko ljudi. Za jednog znamo da je turski državljanin, a ostali su prema dosadašnjim informacijama naši državljani. Policijska uprava u Subotici je odredila meru zadržavanja vozaču teretnog vozila koje je udarilo u „fijat“ - kažu u OJT.

U međuvremenu, između prvog udesa, kada je stradao vozač kamiona, i lančanog sudara, kada su poginuli pripadnici Vojske, dogodila se još jedna nezgoda.

- Vozač je pokušao da izađe iz kolone, ali nije uspeo i došlo je do nezgode. Na sreću, posledica je samo materijalna šteta - potvrđuju u OJT.

Kako „Blic“ saznaje, potpukovnik Igor Veselinovski je iz Majdanpeka, a radio je u Sremskoj Mitrovici. Mići Ivančeviću iz Bačke Topole nakon teške nesreće lekari u KC Vojvodine su pokušali da spasu život, ali njihova borba i reanimacija nisu dali rezultate i on je preminuo.

Desetar Dejan Nikolovski, koji je vozio „fijat 500L“, u kritičnom je stanju. Ima povrede opasne po život i pod stalnim je nadzorom lekara. V. K. iz Subotice ima lakše povrede, ali je zadržan zbog praćenja stanja, potvrđeno je u KCV.

Na mestu nesreće, osim policije i predstavnika tužilaštva, nalazili su se i pripadnici Vojne policije. Lakše povređeni primljeni su u Opštu bolnicu u Vrbasu.

Otišao jedan od naših najboljih oficira

Potpukovnik Veselinovski bio je omiljen i poštovan među kolegama i važio je za jednog od najperspektivnijih oficira Vojske Srbije.

- Igor je bio čovek i oficir za primer, pravi prijatelj i profesionalac. Uvek odgovoran na poslu, otkad je počeo da radi kao mlad potporučnik do poslednjeg komandnog mesta na čelu garnizona u Bačkoj Topoli. Van posla bio je prijatelj kakav se samo poželeti može, uvek spreman da pomogne, vedar i nasmejan. Pregrmeo je NATO bombardovanje i rat na Kosovu, gde je bio 1999, a eto, sad je izgubio život u udesu. Svima koji smo ga poznavali je teško, a najteže je njegovoj supruzi i ćerkama, koje je voleo najviše na svetu, sestri koja je u Nemačkoj i roditeljima koji žive u Majdanpeku - pričaju prijatelji potpukovnika Veselinovskog.

Potpukovnik Igor Veselinovski posle diplomiranja na Vojnoj akademiji u Beogradu, službovao je u garnizonu Sremska Mitrovica na različitim komandnim pozicijama, a potom i kao komandant garnizona u Bačkoj Topoli. Završio je stručno usavršavanje na osnovnom komandno-štabnom kursu 2014. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke, jedna je studentkinja prve godine fakulteta, a druga je ove jeseni krenula u prvi razred srednje škole.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.