Arhiva » Vesti » Večernje novosti 23.10.2017

Ubistvo Jelene Marjanović Saslušani Zoranova majka i sin iz prvog braka, odbili da svedoče! (video)

Zorica Marjanović, majka osumnjičenog Zorana Marjanovića, kao i njegov sin Uroš iskoristili su zakonsko pravo koje imaju kao članovi porodice

Večernje novosti ponedeljak, 23. oktobar 2017.  |  Novosti Online

BEOGRAD - Iz Višeg tužilaštva u Beogradu, gde je nastavljeno saslušanje prvih svedoka u istrazi protiv Zorana Marjanovića, upravo si izašli Zorica Marjanović, majka osumnjičenog za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, kao i Uroš, njegov sin iz prvog braka. Oni su odbili da daju bilo kakvu izjavu za novinare, a u Tužilaštvu su, kako saznajemo, iskoristili zakonsko pravo da ne svedoče, kao članovi porodice.

Oni su u Tužilaštvo došli rano, gotovo sat pre saslušanja, a Zoricu je dovezao suprug Vladimir. Ona je dva puta odbila da se podvrgne poligrafskom ispitivanju u policiji.

Pročitajte još - Jelena se grčevito borila sa napadačem, ubijena na kanalu

Pravo da kao članovi porodice ne svedoči prošlog ponedeljka iskoristili su i Zoričin suprug Vladimir i sina Miloš. Podsetimo, na svedočenje su pre nedelju dana upućeni Teodora Krsmanović, sestra od strica ubijene Jelene, otac i brat Zorana Marjanovića, Vladimir i Miloš.

Tačno u podne Tužilaštvo nastavlja sa saslušavanjem svedoka. To su Vera Vukomanović, kuma porodice Marjanović, i policajac Boris Pucić.

Za 30. oktobar planirano je ispitivanje još dva svedoka koje je za sada pozvalo tužilaštvo, a da li će ih biti još pokazaće tok istrage.

Pročitajte još - Kuda vodi trag obuće sa nasipa i šta se desilo sa Jeleninom burmom?

Marjanović se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra godinu i po dana od ubistva, koje se dogodilo 2. aprila 2016. godine. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji. Tada je, prema pisanju medija, rekao da je tog dana, 2. aprila 2016. bio sa suprugom i ćerkom u šetnji u Borči nakon čega je Jelena produžila na džoging a on se vratio sa ćekom kući oko 15-16 sati. Nestanak supruge je prijavio oko 20 sati, a njeno telo je policija pronašla sutradan na nasipu u Borči.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mestu izvršenja zločina.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.