Arhiva » Vesti » Danas 24.10.2017

Poslanici propituju Vladu

Danas utorak, 24. oktobar 2017.  |  Piše: Fonet Piše: Miloš Obrado

Skupština Srbije počela je danas drugu sednicu redovnog jesenjeg zasedanja, a na početku sednice poslanici postavljaju pitanja Vladi Srbije i drugim nadležnim institucijama.

Vlada Srbije predložila je da na dnevnom redu ove sednice budu Predlog zakona o dualnom obrazovanju, izmene i dopune Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu (Projekat inkluzivnog predškolskog obrazovanja i vaspitanja) između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije o nuklearnoj sigurnosti, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Zajedničke konvencije o sigurnosti upravljanja istrošenim gorivom i o sigurnosti upravljanja radioaktivnim otpadom.

Poslanici bi trebalo da razmatraju i predlog odluke o izmenama Odluke o utvrđivanju sastava Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje i odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.