Arhiva » Vesti » Večernje novosti 24.10.2017

Preminuo od teških opekotina

Dok je pretakao gorivo u kući u Kikindi, Sava Vincić (47) se slučajno zapalio. Povrede po celom telu zadobio i Željko R., koji se nalazi u KC Vojvodine

Večernje novosti utorak, 24. oktobar 2017.  |  A. Đ.

SAVA Vincić (47) iz Mokrina u Kikindi preminuo je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu od opekotina koje je zadobio dok je pretakao gorivo. Taksi prevoznik je teške povrede zadobio u petak ujutro. Sa njim je bio i četrdesetdevetogodišnji prijatelj Željko R., inače bivši policajac, koji je u teškom stanju hospitalizovan.

- Pacijent Željko R. je u intenzivnoj jedinici Urgentnog centra. Još je u teškom opštem stanju tako da je pod stalnim nadzorom lekara - rekla je Jelena Jurišin, portparolka Kliničkog centra Vojvodine.

Do tragedije je došlo u kući Save Vincića u Mokrinu u Ulici Rade Trnića. U pomoćnim prostorijama je, prema još nezvaničnim informacijama, eksplodirala sijalica. To je zapalilo gorivo u prostoriji. Dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora kikindske Bolnice, potvrdio je da su teško povređeni muškarci primljeni nešto posle četiri ujutru.

PROČITAJTE JOŠ: Žena se zapalila u Užicu

- I kod jednog i kod drugog pacijenta dijagnoza je bila teške opekotine, s tim da je mlađi muškarac imao povrede opasne po život. Kod obojice su opekotine zahvatile celo telo - izjavio je dr Jovan Jakonić, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Kikindi.

Prema priči meštana, Vincić je sve učinio da se spase. Bio je dovoljno svestan da skine svu odeću i da lekarima Hitne službe ispriča šta se desilo.

TRI ĆERKE

POKOJNI Vincić imao je tri ćerke - Vesnu, studentkinju medicine, i bliznakinje Milenu i Milanu, maturantkinje medicinske škole. Radio je kao taksista i imao je dva kombija kojima je obavljao prevoz.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.