Arhiva » Vesti » Večernje novosti 24.10.2017

U četvrtak presuda za nesreću u "Kontrastu"

Završeno ponovljeno suđenje Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru optuženom da je pre sedam godina prilikom kontrole diskoteke zloupotrebio službeni položaj

Večernje novosti utorak, 24. oktobar 2017.  |  Lj. P.

U OSNOVNOM sudu u Novom Sadu u ponedeljak je završeno ponovljeno suđenje Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru optuženom da je pre sedam godina prilikom kontrole diskoteke "Kontrast" zloupotrebio službeni položaj. Presuda će biti objavljena 26. oktobra, a u prethodnom postupku je bio oslobođen krivice.

Pročitajte još: Slučaj „Kontrast”: Inspektoru ukinuta oslobađajuća presuda

U završnoj reči koja je ista kao i na prošlogodišnjem suđenju, zamenik osnovnog javnog tužioca Ksenija Bašić je tražila da građevinski inspektor bude kažnjen po zakonu. Branilac Boško Arsenijević je, kao i na prethodnom suđenju, tražio da njegov klijent bude oslobođen, smatrajući da nijednog momenta nije postupao mimo zakona.

Pročitajte još: Inspektori nisu krivi za smrt šestoro mladih

Na glavnom pretresu ponovljenom po nalogu Višeg suda, Kerac je ponovio svoju izjavu s prošlogodišnjeg suđenja, da se ne oseća krivim i da je radio po propisima.

Dajući objašnjenje o kontroli "Kontrasta" aprila 2010. u kojoj je bio Kerac, u združenoj akciji i drugih inspekcija i policije, svedok, njegova koleginica Slavica Lazov je, otklanjajući pojedine kontradiktornosti iz prethodnih iskaza koje su joj predočene, kazala je da je proveravano da li lokali imaju upotrebnu dozvolu, kao i koja je njihova namena, i da to nije bila redovna kontrola.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

U četvrtak nova presuda inspektoru za "Kontrast"

Radio 021 utorak, 24. oktobar 2017.

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.