Arhiva » Vesti » Dnevnik 14.11.2017

Vučević ugostio makedonsku ambasadorku u Srbiji

NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadorku Makedonije u Srbiji Veru Jovanovsku Tipko, koja je istakla potrebu za inteziviranjem saradnje koja se zasnivaju na prijateljskom odnosu građana Srbije i Makedonije.

Dnevnik utorak, 14. novembar 2017.  |  Dnevnik.rs

Zvaničnici su razgovarli o mogućnostima za unapređivanje saradnje između, kako su ocenili, dva prijateljska naroda, u privredi, turizmu, obrazovanju, kulturi, a posebno kada je reč o uključivanju kulturnih institucija makedonskih gradova u projekat "Novi Sad 2021 - Evropska prestonica kulture", saopštila je služba za informisanje Grada Novog Sada.

Razgovaralo se o uspostavljanju tešnjih formalnih veza između Novog Sada i jednog makedonskog grada sličnih karakteristika, poput Ohrida, Bitolja ili Kumanova.

Sagovornici su se složili da su za saradnju veoma značajna udruženja nacionalnih zajednica, kao što je Udruženje građana makedonske nacionalne manjine "Kiril i Metodij" iz Novog Sada.

Ambasadorka Makedonije i Vučević složili su se da je međunarodna saradnja najproduktivnija na lokalnom nivou jer najbrže daje konkretne rezultate, i da su u tom smislu jako važne kulturna i privredna razmena, ali i povezivanje univerziteta.

U saopštenju se dodadaje da je prilikom susreta zaključeno da postoji dobra osnova za intenziviranje ukupne saradnje s obzirom na geografsku i infrastrukturnu povezanost dve zemlje.

R. D.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.