Arhiva » Vesti » Mozzart sport 14.11.2017

Bane - 100! Za Srbiju 99

Rekorder u mladoj, a uskoro i u A reprezentaciji

Mozzart sport utorak, 14. novembar 2017.

Dejan Stanković ima 103, Savo Milošević 102, Branislav Ivanović 100! Jedini su u istoriji našeg fudbala sa preko 100 utakmica u dresu sa državnim grbom. Aktuelni kapiten Bane Ivanović se danas protiv Južne Koreje priključio dvojici bivših kapitena u društvu sa trocifrenim brojem mečeva u A reprezentaciji.

Ali Bane Ivanović je poseban po tom što ih ima najviše u dresu Srbije. Dok su Stanković i Milošević većinu mečeva upisali igrajuči za Jugoslaviju, odnosno Srbiju i Crnu Goru, Ivanović je 99 od 100 odigrao samo u dresu Srbije kao nezavisne države.

Ivanović je rekorder po braldu reprezentaciju pošto ih je odirgao 33, a uskoro će postati i rekorder u A selekciji. Debitovao je za Srbiju i Crnu Goru protiv Italije u Torontu 2005. godine i to mu je bio jedini meč u dresu tadašnje državne zajednice.

Igrao je protiv Češke u istorijskom, prvom meču srpskih Orlova posle odvajanja Crne Gore i od tada do danas ih je upisao još 98. U sklopu priprema za Mundijal narednog leta će postati rekorder po broju mečeva u našoj reprezentaciji.

(FOTO: MN Press)


Objavljeno na sajtu mozzartsport.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.