Arhiva » Vesti » RTS 14.11.2017

Sneg u BiH usporava saobraćaj, zatvorena Jadranska magistrala

U Bosni i Hercegovini sneg na kolovozu usporava saobraćaj na većini puteva u višim planinskim predelima. U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren auto-put A1 i Jadranska magistrala. Od ponoći pa do juče u 14.00 sati vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra.

RTS utorak, 14. novembar 2017.
RTS: Sneg u BiH usporava saobraćaj, zatvorena Jadranska magistrala

Kako je javila Fena, posebno se izdvaja područje Romanije, gde je od sinoć na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila s prikolicom i šlepere.

U Sarajevu je u ponedeljak pao sneg i izdat je "žuti" meteo-alarm u glavnom gradu i većem delu BiH.

Snežne padavine se očekuju i narednih dana, preneo je Kliks.

U narednim danima očekuju se susnežica i sneg u većem delu BiH, a na planinama sneg.

Prognozirana visina novog snežnog pokrivača je između pet i 15 centimetara.

U Hrvatskoj je zbog olujne bure zatvoren auto-put A1 i Jadranska magistrala, dok su na većini puteva u Gorskom kotaru, uključujući i auto-put Rijeka-Zagreb, ukinuti zimski uslovi, preneo je Indeks.

Zbog zimskih uslova uvedena je zabrana saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na većini puteva u Lici, delu Istre, uključujući i auto-put A1 između čvora Otočac i tunela Sveti Rok, i državni put između Vaganca i Knina.

Obilne padavine poslednja dva dana uticale su i na porast vodostaja reka u Crnoj Gori za nekoliko metara, javlja RTCG.

Od ponoći pa do juče u 14.00 sati vodostaj Morače u Podgorici porastao je za četiri metra, a Zete u Danilovgradu blizu dva metra.

Kako je Dnevnim novinama rekao meteorolog Dušan Pavićević, padavina će biti danas i sutra, ali ne takvog inteziteta, a u višim planinskim predelima na severu padaće sneg i susnežica.

U Sloveniji je, osim na jugopzapadu zemlje, gde padaju sitna kiša i sneg, suvo, a snažni vetrovi još duvaju na istoku zemlje, prenela je STA.

Agencija dodaje da će na slovenčkom primorju umerana do snažne bure doneti vetrove birzine, koji će prelaziti 100 kilometara na čas.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.