Arhiva » Vesti » RTV 14.11.2017

Beogradski festival igre u SNP-u

NOVI SAD - Balet Hongkonga će 21. marta 2018. gostovati u Novom Sadu i to u okviru turneje koja spaja London, Pariz, Beograd i Novi Sad.

RTV utorak, 14. novembar 2017.  |  RTV
RTV: Beogradski festival igre u SNP-u

Tri vrhunska koreografa, Fei Bo, Edvard Lijang i Jorma Elo, udružili su se da svojim originalnim postavkama kreiraju predstavu za pamćenje.

Od osnivanja, 1979. godine, Balet Hongkonga je evoluirao u živu organizaciju scenskih umetnosti sa vrhunskim repertoarom koji se sastoji od niza umetničkih i tehnički izazovnih produkcija u izvođenju izuzetnih umetnika. Ansambl broji 50 igrača iz Hongkonga, Kine, Evrope i SAD, kao i iz drugih delova Azije.

"Sidnejska kompanija igre je zapanjujuća. Svi igrači su u svom punom vrhuncu, telesno i emocionalno, potpuno posvećeni delima i osnaženi smelim i inovativnim koreografijama" navodi kritičar Njujork Tajmsa.

Ovaj najpoznatiji australijski ansambl dolazi prvi put u naš region, sa sjajnim triptihom koga čine dela Gabrijele Nenkajvel, Rafaela Bonačele i Čenga Cunga Lunga. Napore da se ovaj eksluzivni nastup dogodi u ovom delu Evrope, ukrstili su Beogradski festival igre sa predstavama u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (3. aprila), u Centru Sava (4. aprila), i Cankarijev Dom iz Ljubljane.

Cene ulaznica za predstave u Srpskom narodnom pozoristu kreću se u rasponu od 800,00 do 1.200 dinara, i mogu se kupiti na Biletarnici ove dvorane.

Glavni program 15. Beogradskog festivala igre trajaće od 15. marta do 4. aprila 2018. godine.

Počela je prodaja ulaznica za predstave koje će se tokom 15. Beogradskog festivala igre izvoditi u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Novi Sad London Pariz Kina SNP

©2018 Netmark d.o.o.