Arhiva » Vesti » RTV 14.11.2017

Dan koji povezuje domaće i strane kompanije

NOVI SAD - Sutra će Novi Sad biti domaćin važnog privrednog događaja. U pitanju je Dan dobavljača, a sve u cilju povezivanja i ostvarivanja saradnje između domaćih i stranih kompanija.

RTV utorak, 14. novembar 2017.  |  RTV
RTV: Dan koji povezuje domaće i strane kompanije

Taj privredni skup organizuje Razvojna agencija Vojvodine, a tim povodom gost Vojvođanskog dnevnika bio je direktor te agencije, Nikola Žeželj.

Žeželj je rekao da je cilj skupa povezivanje domaćih i stranih privrednike, povećanje izvoznog potencijala domaćih kompanija i njihivi podsticanje da uđu u dobavljačke lance stranih kompanija koje posluju u Vojvodini ili u inostranstvu.

On ističe da će se skup sastojati iz dva segmenta koji se odigravaju paralelno: prezentacije kompanija domaćina i B2B sesije.

Prehrambreni, guma i plsatika, metalski, , da se kompanija u Srbiji pomogne da se uključe u lance dobavljača, kako da se postave, kako bi rasli i izvozili

"Prijavilo se 150 kompanija iz Srbije, Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovačke i Slovenije", kaže Žeželj.

On navodi da će u konferencijskom delu svoje planove i potrebe dobavljačkog lanca predstaviti kompanije Ametek, HealthCare Europe, Kolektor, Mecafor, Univerexport i druge, a u fokusu će biti teme: trendovi i pravci razvoja industrija (prehrambena, tekstilna, plastika i guma, metaloprerađivačka i prateća automobilska industrija), kao i koji su to uslovi i kriterijumi koje kompanije treba da ispune kako bi ušle u dobavljački lanac.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.