Arhiva » Vesti » Blic 15.11.2017

Žrtvovala život da spase sina: Izašla da pomogne učesnicima saobraćajke kada je videla da bandera pada. Gurnula je sina i poginula

Nada Mitić (48) iz Putinaca kod Rume, poginula je u ponedeljak oko 8 sati ujutru ispred svoje kuće, kada je na nju pala bandera nakon što se bacila da od stravične nesreće spasi svog sina Nenada.

Blic sreda, 15. novembar 2017.  |  Večernje novosti

bandera se otkinula nakon što je u njega udario kamion kojim je upravljao M.P. (37). Kako pišu "Večernje novosti" bandera je krenula da pada direktno na Nadinog sina Nenada, a nesrećna žena ga je gurnula da ga spase i tako žrtvovala svoj život za dete.

Vozaču je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem tužilaštvu, potvrđeno je "Novostima" iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

Kako je juče ispričao jedan od trojice Nadinih sinova, Boris, njegova majka je izašla iz kuće da pruži pomoć učesnicima u saobraćajnoj nesreći koja im se dogodila ispred dvorišta.

- Pola sata pre nego što će nastradati došlo je do udesa na ulici ispred naše kuće. Majka i komšija su izašli da pruže pomoć - ispričao je Boris.

- Ona je stajala pored jednog vozila kada je iz pravca Inđije naleteo kamion. Valjda da bi vozač izbegao sudar, udario je u banderu koja je počela da pada. Majka je to spazila i da bi zaštitila Nenada koji je stajao pored nje, ona ga je odgurnula, a stub ju je direktno udario - ispričao je mladić.

Tokom jučerašnjeg dana okupljene komšije rekle su da se na tom delu puta koji se spaja od Inđije i Stare Pazove, redovno događaju saobraćajke.

- U poslednjih godinu dana to je treći put da su vozači obarali banderu na tom mestu. Tu postoji blaga krivina, a oni kad dolaze iz tog pravca misle ravan put. Još kad je samo malo klizavo, često slete s druma - pojašnjava komšija.

Meštani o nesrećnoj ženi imaju samo reči hvale.

- Fina žena, majka, domaćica. Pokazala je svoju dobru dušu i ovim. Htela je da pomogne drugima i sama nastradala. Kakva zla sudbina - prokomentarisala je jedna komšinica.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.