Arhiva » Vesti » Danas 15.11.2017

Šapić: Lakše će se svi dogovoriti međusobno nego sa mnom

Danas sreda, 15. novembar 2017.  |  Piše: L.Valtner Piše: FoNet Pi

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić ponovio je u Pressingu TV N1 da posle izbora u Beogradu neće učestvovati u gradskoj vlasti ako ne bude izabran za gradonačelnika.

Kaže da je razgovor sa svim strankama njegova dužnost, ali da se, poznajući političku scenu, boji da će se svi međusobno lakše dogovoriti nego sa njim.

Šapić je podsetio da je skoro devet godina u lokalnoj politici i smatra da zato ima pravo da veruje da poseduje znanje i iskustvo da stane na čelo Beograda i glavnom gradu da svoj pečat.

“Ne želimo da učestvujemo na političkoj pijaci. Ukoliko ne dobijemo priliku da mi imamo gradonačalnika, poželećemo sreću onima koji žele da budu na vlasti u Beogradu. Nećemo prihvatiti trgovinu”, poručio je on i dodaje da je to samo jedan od uslova, i da to ne znači da će uspeti da se dogovori sa predstavnicima pojedinih stranaka koje ga čak i prihvate za gradonačelnika, rekao je Šapić za N1 i odbacio primedbe da stavom da može da razgovara sa svima drži otvorena vrata za postizborne kombinacije. Kaže da je razgovor sa svim političkim strankama njegova obaveza, jer ona politička grupacija koja pređe cenzus u Beogradu predstavlja minimum 40.000 građana.

“Razgovor je osnovna stvar svega u životu. Ono što pokazuje moja politička prošlost je da je sa mnom lako razgovarati, a nije lako dogovoriti se”, poručuje predsednik opštine Novi Beograd i podseća da posle opštinskih izbora 2016. nije postigao dogovor o saradnji sa SNS-om i pita se da li bi se čovek koji je politički kalkulant odrekao saradnje sa strankom koja u tom trenutku ima svu vlast u zemlji.

“Na osnovu dosadašnjeg političkog iskustva, bojim se da će se svi među sobom dogovoriti lakše nego sa mnom”, ocenio je Šapić i dodao da je u poslednjih nekoliko meseci u “unakrsnoj paljbi sa svih strana”, i od strane vlasti i od strane opozicije.

Ipak, u rasprave takve vrste ne želi da se uključuje, jer zaratiti je, kako kaže, najlakše, a ne želi da se za funkciju gradonačelnika preporučuje tako što će nekoga da hvali ili nekoga da kudi, već na osnovu toga šta radi.

Kaže i da prethodnih godina nije preterano komentarisao aktuelnu gradsku vlast, jer ne želi da bude taj koji će da sudi da li je neko radio dobro ili loše, ali poručuje i da se ne bi kandidovao na gradskim izborima da ne smatra da posao gradonačelnika može da obavlja bolje nego Siniša Mali.

Ne bih otvorio sva gradilišta istovremeno Šapić je nekoliko puta tokom emisije rekao da neće nikoga da napada ili osuđuje, ali da je spreman da govori o konkretnim stvarima, pa je tako na konkretno pitanje o infrastrukturnim radovima koji se trenutno odvijaju u Beogradu rekao da lično nikada ne bi otvorio sve radove istovremeno jer se time direktno ugrožava saobraćaj i svakodnevni život Beograđana.

“Poštujem kad se radi, pitanje je na koji način (…) Mislim da je sve ovo moglo da bude urađeno u prethodne tri, četiri godine”, naveo je Šapić.

Na pitanje da li bi otvaranje više gradilišta istovremeno moglo da ima veze sa predstojećim izborima, Šapić je odgovorio da se “stiče takav utisak”, ali da ne veruje da to može doneti političke poene gradskoj vlasti.

Govoreći o Beogradu na vodi, Šapič je rekao da je za svaku pohvalu to što je zemljište u Savskom amfiteatru očišćeno, ali da mu ne prija takva vrsta arhitekture u centru grada, kao i da bi lično to zemljište stavio na javnu licitaciju.

Ipak podseća da su ugovor o tom projektu potpisali Vlada i arapski investitor, a ne gradska vlast, i smatra da ako je izgradnja već započeta, ona mora da se i završi.

Na pitanje o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali, na prostoru gde se upravo realizuje Beograd na vodi, Šapić je rekao da je svakom zdravorazumskom čoveku jasno da je to srušeno na nelegalan način. “Tu nema dileme, svaki normalni čovek to osuđuje”, poručio je on.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Aleksandar Šapić Izbori

©2018 Netmark d.o.o.