Arhiva » Vesti » Danas 15.11.2017

Tužba protiv donatora

Danas sreda, 15. novembar 2017.  |  Piše: M.V Piše: M.V. Piše: M.V

Grad Požarevac tužio je firmu “Mega Stil” iz Podgorice, jer nije ispunila svoju ugovornu obavezu i dostavila deset mobilijara za dečja igrališta, iako joj je za troškove dostave uplaćen avans od 5.600 evra.

Ugovor sa podgoričkom firmom sklopljen je u janauru ove godine, nakon odluke Gradskog veća, a rok za dostavu mobilijara iznosio je 45 dana. Prema stavkama ovog ugovora, grad se obavezao da iz budžeta ukupno plati 14.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kojima bi se pokrili troškovi transporta, špedicije i montaže.

-Nakon što smo uplatili 5.600 evra avansa, donator nije dostavio mobilijare u ugovorenom roku. To nije učinio ni kad je taj rok, na njegovu molbu, produžen.

Zbog toga smo podneli tužbu, kako bismo povratili uplaćeni avans – rekao je Milan Dabić, načelnik gradskog Odeljenja za budžet i finansije. On je dodao da od “Mega Stila” nije prethodno tražena banarska garancija, jer je od Ministarstva finansija dobijeno tumačenje da to nije neophodno s obzirom na visinu uplate. Sredstva neophodna za učešće grada u dostavljanju donacije, na predlog savetnice gradonačelnika za urbanizam, Svetlane Milutinović, planirana su odlukom o budžetu grada Požarevca za 2017. godinu, u iznosu od 1,8 miliona dinara.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Požarevac Budžet

©2018 Netmark d.o.o.