Arhiva » Vesti » Večernje novosti 15.11.2017

Proteran iz rumunije: Bratislav Živković "fotografisao vojne radare" i “slao koordinate sa gps-a“

Rumunija je proterala Srbina i zabranila mu ulazak u zemlju na 15 godina nakon što je pokazao interesovanje za tajne podatke o vojnim instalacijama

Večernje novosti sreda, 15. novembar 2017.  |  Novosti online

Rumunija je proterala Srbina i zabranila mu ulazak u zemlju na 15 godina nakon što je pokazao interesovanje za tajne podatke o vojnim instalacijama.

Bratislav Živković (42) je pripadnik četničkog pokreta koji je 2014-15. na Krimu pružio podršku ruskoj intervenciji. Tada je novinarima rekao da je prirodno bilo da ode tamo i pomogne Rusima u borbi protiv Ukrajinaca.

Portparol rumunske bezbednosne službe naveo je da je Živković “pokazivao interesovanje ka tajnim dokumentima o infrastrukturi i nacionalnim vojnim objektima lociranim na jugoistoku Rumunije u nameri da naškodi strateškom partnerstvu Rumunije“, prenosi “Rojters“.

Kako prenosi B92, Živković je uhvaćen dok je fotografisao vojne radare na obali Crnog mora, pokušavajući da pošalje koordinate sa GPS-a.

“ Moram da naglasim da ovaj državljanin Srbije nije uspeo da dođe do poverljivih informacija. On predstavlja pretnju za nacionalnu bezbednost Rumunije“, rekao je portparol Ovidiu Marincea.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Rumunija

©2018 Netmark d.o.o.