Arhiva » Vesti » Večernje novosti 15.11.2017

Vozačima GSP uz jakne i nove cipele

Od aprila 2018. godine, 2.800 zaposlenih u javnom gradskom prevozniku dobija uniforme. Dizajneri još kreiraju radna odela. Šoferima, prema planu, sleduju i kravata, kačket kao i obuća

Večernje novosti sreda, 15. novembar 2017.  |  S. B. MILOŠEVIĆ

NOVE uniforme vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća trebalo bi da dobiju već na proleće! Kako kaže Željko Milković, direktor GSP, za "Novosti", radno odelo nosiće 2.800 vozača, a za te namene iz gradskog budžeta biće izdvojeno 100 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ: Najluđa noć i pod Gardošem

Vozači autobusa, tramvaja i trolejbusa trebalo bi da dobiju letnji i zimski komplet uniformi, čije će idejno rešenje uraditi dizajneri. Ipak, kvalitet i udobnost su čelnicima ovog preduzeća na prvom mestu, pa će se voditi računa o materijalima.

PROČITAJTE JOŠ: Studentski park: Pančiću otkinuta lupa

- U narednih dvadesetak dana dogovorićemo se da dizajneri urade dva ili tri idejna rešenja, pa da onda osnujemo komisiju koja bi procenila izgled, ali što je bitnije i funkcionalnost tih radnih odela - ističe direktor Milković. - Kad odredimo tehničke uslove, sledi raspisivanje tendera, a nabavka bi možda mogla da bude gotova do sredine januara. Potrebno je zatim i da se uniforme isprobaju, odrede brojevi, pa je najrealnije da naši radnici budu obučeni u nova odela u martu ili aprilu.

Oko 2.800 radnika dobiće letnji i zimski komplet uniformi. Odeća jednog vozača za leto i zimu grad će koštati oko 35.700 dinara.

- Novina je to što ćemo sada umesto sakoa nabavljati jakne, koje su vozačima udobnije za vožnju - dodaje Milković. - Imaće i kravate i kačkete, ali i cipele, koje sada prvi put kupujemo. Tu ćemo posebno voditi računa o udobnosti. Na garderobi će biti prišiveni i amblemi GSP, a uniforme će odisati sportskom elegancijom. Vozači će imati obavezu da ih nose dok su na radnom mestu, ali im niko neće zamerati ako na primer skinu kačket.

GSP je nedavno raspisao i javnu nabavku za lična zaštitna sredstva, kojom će biti obuhvaćena i nabavka opreme za otpravnike. Ove godine je za to izdvojeno tri puta više novca, oko 41 milion dinara.

Željko Milković

LETNjI I ZIMSKI KOMPLETI

ZAPOSLENI će, prema novom pravilniku, dobiti letnji komplet uniformi, koji se sastoji od dva para pantalona za muškarce i dve suknje za dame, po tri majice i tanju jaknu. Zimska uniforma sastojaće se od dva para debljih pantalona, tri košulje dugih rukava i zimske jakne.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Budžet GSP

©2018 Netmark d.o.o.