Arhiva » Vesti » Večernje novosti 18.11.2017

"Noblica" - za dva Mont Everesta

Zahuktava se kikindska konditorska fabrika "Banini", cilj osvajanje novih tržišta u Evropi

Večernje novosti subota, 18. novembar 2017.  |  A. ĐURAN

Sedam meseci od prodaje kikindske fabrike "Banini" kompaniji "Jafa" iz Crvenke, ponovo je pokrenuta proizvodnja i zaposleno je oko 200 radnika. Sadašnji zaposleni najvećim delom su radili u fabrici i pre nego što je "Banini" otišao u stečaj zbog dugova prema bankama i dobavljačima. Osam meseci od kupovine, generalni direktor Bojan Knežević ističe da nisu pogrešili što su uložili novac u kupovinu kolačare u Kikindi.

- Imamo stručan kadar koji dobro radi. Naš glavni cilj je da osvojimo nova evropska tržišta, a to ćemo postići ulaganjem u proizvodnju - ističe Knežević.

U fabrici "Banini" trenutno se proizvodi 35 tona slatkih i slanih proizvoda na dan. Na policama u prodajnim objektima opet se mogu naći "gustav", "noblice", "domaćica", "rum kasato", kao i slani program "trik". Maksimalni kapacitet proizvodnje je 70 tona dnevno i cilj novih vlasnika je da se on dostigne u narednom periodu. Tada bi se aktivirale sve linije, uveo rad u tri smene i po potrebi zaposlili novi radnici.

Ukoliko bi se sadašnja dnevna proizvodnja "noblica" poređala u visinu, dobila bi se visina dva Mont Everesta, najvišeg planinskog vrha u svetu od 8.848 metara. S druge strane, ako bi se tvrdi keks, koji se proizvede za dan, poređao jedan pored drugog, dobila bi se razdaljina između Kikinde i Beograda od 130 kilometara.

"JAFA" BILA JEDINI KUPAC

FABRIKA "Banini" 21. marta ove godine na javnom nadmetanju dobila je novog gazdu. "Jafa" je bila i jedini ponuđač, tako da je kikindsku konditorsku industriju kupila za početnu cenu od 15 miliona evra.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Stečaj

©2018 Netmark d.o.o.