Arhiva » Vesti » Večernje novosti 19.11.2017

Krnjača: Odvod bez kontrole

Kanalizacionu mrežu u delu Krnjače niko ne nadzire. Odgovorno preduzeće u stečaju

Večernje novosti nedelja, 19. novembar 2017.  |  M. Lj. P.

STANOVNICI ulica Danka Popovića i Bruske, u naselju Krnjača, plaše se ekološke katastrofe i zaraze. Naime, preduzeće "Novi rasadnici", koje je do sada upravljalo kanalizacionom mrežom u blokovima 6, 8, 9 i Reva 2 ide u stečaj, a JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" još nije preuzelo brigu o sistemu.

Kako su nam objasnili stanari ovog dela Krnjače, kada su 2010. i 2011. godine kupovali stanove, niko od njih nije znao da u blokovima iza marketa "Metro" kanalizacija nije pod upravom JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao što je slučaj u većem delu prestonice.

- Nedavno smo obavešteni od ranijeg investitora i prodavca stanova da će preduzeće "Novi rasadnici" zbog dvogodišnje blokade računa krajem novembra otići u stečaj. Njihov vlasnik "Gemaks" već je u stečaju - priča za "Novosti" jedan od predstavnika zgrada.

- Oni žele da ustupe postrojenje za prečišćavanje kanalizacije gradskom preduzeću, ali taj proces je nemoguće odraditi bez saglasnosti uprave.

480 STANOVA BLOKOVI u kojima trenutno niko ne vodi računa o kanalizaciji ima oko 480 stanova u 32 zgrade. U njima živi, kako sami kažu, oko 1.500 ljudi.

Stanari blokova 6, 8, 9 i Reva 2 kažu da su od predstavnika firme "Novi rasadnici" obavešteni da je JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" u svom budžetu predvidelo stavku na ime održavanja njihovog sistema, ali da se ne zna šta je sa odlukom gradske vlasti.

- Naša želja je da brigu o ovim postrojenjima preuzme gradsko preduzeće, a da nama, kao i drugim građanima kroz račune "Infostana" stiže dopuna za stavku kanalizacije - tvrde u naselju.

Zabrinuti sugrađani kažu da je problem urgentan i već su se obraćali gradonačelniku, predsedniku GO Palilula, kao i direktoru BVK, ali odgovor do sada nisu dobili.

Na pitanje "Novosti", iz ovog javnog preduzeća odgovorili su : "Procedura rešavanja pravnoimovinskih odnosa je u toku i očekujemo rešavanje u najboljem interesu građana tog dela Krnjače".


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Stečaj

©2018 Netmark d.o.o.