Arhiva » Vesti » Dnevnik 21.11.2017

Milankov: Nova Crnja društveno odgovorna opština

NOVA CRNjA: Opština Nova Crnja je pre sedam godina osnovala javno-komunalno preduzeće koje ima sedam autobusa, a time je omogućeno da deca imaju besplatan prevoz do škole.

Dnevnik utorak, 21. novembar 2017.  |  Dnevnik.rs

„Našu decu besplatno dovozimo u školu, i ne samo sa teritorije naše opštine, već i iz opština Žitište i Kikinda“, kaže predsednik opštine Nova Crnja Pera Milankov i dodaje da je u Novoj Crnji, kao društveno odgovornoj opštini, sve podređeno interesu građana na čije potrebe ide trećina budžeta.

Dodaje da njihova srednja škola u trenutku, kad se sve gase, beleži sve veći upis učenika. Objašnjava da je to zato što roditelji deteta iz Itebeja treba da plate i do 20 hiljada dinara da bi išlo u školu u Zrenjaninu, a do Srpske Crnje ništa.

„Kad sam postao predsednik opštine, tadašnja vlast je davala „AutoBanatu“ 40 miliona dinara za prevoz dece, a roditelji 15.000 dinara mesečno da bi dete otišlo u školu. Nabavkom naših autobusa, opštinu ovo košta svega tri miliona dinara, a roditelje ne košta ništa“, kaže Milankov.

„Obezbedilo smo i besplatne specijalističke preglede u Domu zdravlja, jer do zrenjaninske bolnice ima 50 kilometara. Kako je stanovništvo u našoj opštini staro, to meštanima puno znači“, kaže Milankov.

Navodi da opština iz budžeta plaća ne samo oftalmologe, već i kardiologe, ginekologe, kao i da sva sela imaju ambulante.

U socijalne mere kojima je opština pribegla, spada i 50.000 dinara pomoći za prvo dete.

M.Stakić

Foto: J.Ivanović

(Tekst je deo projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Nova Crnja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine.)


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Kikinda Budžet

©2018 Netmark d.o.o.