Arhiva » Vesti » Dnevnik 23.11.2017

Nove subvencije za unapređivanje 13 lokalnih samouprava AP Vojvodine

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore u vrednosti od osam miliona dinara predstavnicima 13 gradova i opština koji su ostvarili pravo na sredstva putem konkursa za sufinansiranje projekata lokalnih samouprava za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika.

Dnevnik četvrtak, 23. novembar 2017.  |  Dnevnik.rs

„Činjenica je da sve više državnih institucija, a institucije Evropske unije odavno zahtevaju da se projekti sa kojima konkurišemo nalaze u strategijama održivog razvoja i akcionim planovima. Mi na ovaj način pokušavamo da zajedno sa našim gradovima i opštinama pratimo taj trend, predvidimo sve naše aktivnosti i odgovorimo na sve zahteve koji su pred nas postavljeni“, poručio je Bjelić, i naglasio da raspisivanje konkursa i jačanje lokalnih samopuprava predstavlja relizaciju osnovnog cilja Pokrajinske vlade, a to je ubrzani ekonomski razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta.

Kako je dalje naveo, sredstva koja se opredeljuju putem ovog konkursa podrazumevaju efikasnije sprovođenje lokalnih i javnih politika, što takođe znači izradu novih strateških palanova kao i reviziju postojećih.

On je kao primer dobre prakse uspešnosti u povlačenju sredstava iz fondova Evropske unije i državnih institucija naveo gradove Suboticu, Vršac, Sombor, ali pojasnio da je kontnuitet u podizanju kapaciteta lokalnih samouprava potrebno nastaviti.

Bjelić je podsetio, da je Sekratarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, ponovio još jedan krug konkursa koji se odnosi na pripremu projektno tehničke dokumentacije za strateške projekte u industrijskim zonama gradova i opština, te najavio raspisivanje novih konkursa početkom sledeće godine.

Sredstva za unapređenje izrade i sprovođenje efikasnih regionalnih i lokalnih javnih politika usmerena su u opštine Kanjiža, Temerin, Bač, Srbobran, Žitište, Kovačica, Apatin, Šid, Opovo, Kula, Bela Crkva te gradove Pančevo i Sombor.


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

B92 četvrtak, 23. novembar 2017.

Nove subvencije za 13 opština u Vojvodini

RTS četvrtak, 23. novembar 2017.

Ključne reči

Evropska Unija Vojvodina

©2018 Netmark d.o.o.