Arhiva » Vesti » RTV 23.11.2017

Otvoren Drugi "Novosadski Winter Fest"

NOVI SAD - Drugi "Novosadski Winter Fest" svečano je otovren na Trgu slobode i trajaće do 30. decembra.

RTV četvrtak, 23. novembar 2017.  |  RTV
RTV: Otvoren Drugi "Novosadski Winter Fest"

Otvaranju je prisustvovao član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević koji je tom prilikom istakao da Grad Novi Sad nastavlja da podržava tu manifestaciju zbog pozitivne reakcije građana lane.

"Desetine hiljada ljudi, prošle godine tokom ove manifestacije, zastalo je na Trgu slobode da se ugreje uz dobru atmosferu, hranu i piće, i da se provoza kočijama. Drago mi je što će i ove godine novosadske ulice i trgovi biti koncertni podijumi, mesta puna ljubavi i davanja, i da će veliki broj turista posetiti Novi Sad za vreme zimskih praznika. Ove godine, turistička sezona bila je rekordna u našem gradu. To nam pokazuje da je Novi Sad prepoznat od strane turista, da je grad koji aktivno živi, kao i to da se svaki dinar uložen u ovakve manifestacije višestruko vraća Gradu Novom Sadu", rekao je Milorad Radojević.

Organizatori su naglasili da će svake večeri na Trgu slobode nastupati dečiji horovi na „raspevanoj jelki".

"Svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji će ponovo voziti novosadskim ulicama, da kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, ali i da učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, i tokom vikenda slušaju novosadske bendove i di-džejeve", rekla je organizatorka Biljana Gavrić.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih sedam dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa, a prva na redu je izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

Muzički program počeo je nastupom hora „Šareni vokali" na „raspevanoj jelki", sa kojim je pevala i specijalna gošća manifestacije pevačica Ana Štajdohar, a potom je usledio vatromet. Za kraj večeri, na glavnoj bini nastupio je novosadski bend „Amajlija". Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu i kompanije „Heineken" i „Vojvođanska banka".


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

FOTO: Uz vatromet otvoren drugi "Novosadski Winter Fest"

Moj Novi Sad četvrtak, 23. novembar 2017.

Počeo drugi Novosadski vinterfest, mesto tople atmosfere

Dnevnik četvrtak, 23. novembar 2017.

Večeras otvaranje "Novosadskog Winter Festa"

NoviSad.com četvrtak, 23. novembar 2017.

Šareni vokali i Amajlija otvaraju Vinter fest

Dnevnik četvrtak, 23. novembar 2017.

Ključne reči

Novi Sad Fest

©2018 Netmark d.o.o.