Arhiva » Vesti » RTV 29.11.2017

Konstituisana grupacija za građevinarstvo PKV

NOVI SAD - U Privrednoj komori Vojvodine (PKV) održana je konstitutivna sednica Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju u okviru Udruženja industrije PKV, koja broji 11 članova.

RTV sreda, 29. novembar 2017.  |  Tanjug
RTV: Konstituisana grupacija za građevinarstvo PKV

"Grupacija za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju predstavlja veoma razvijen segment sa širokim brojem kompanija. Na tom tržištu je uvek veoma dinamično, jer je njihovo poslovanje u direktnoj vezi sa celokupnim razvojem privrede, razvojem infrastrukture, potrošnjom i dugoročnim kreditiranjem. U Grupaciji su prisutni značajni predstavnici sva tri sastavna segmenta tog tela", istakao je sekretar Udruženja industrije PKV mr Zoran Trpovski, koji je predsedavao radom Grupacije.

U saopštenju PKV se navodi da je za predsednika Grupacije izabrana tehnička direktorka kompanije "Polet" iz Novog Bečeja Vesna Zvekić, a za zamenika predsednika pomoćnika generalnog direktora kompanije "Slovan Progres" iz Selenče Vladimir Poljovka.

Usvojen je Poslovnik o radu Grupacije, iznet je jedan broj tema za budući rad sa ciljem unapređenja uslova rada i poslovanja članova te grupacije, koje će se razmatrati na narednim sednicama.

Iz PKV navode da će odgovarajući zaključci i predlozi biti upućeni nadležnim organima.

Grupacija će se truditi da maksimalno zaštiti interese svih članica kroz uspostavljanje kontakta sa državnim organima i drugim institucijama koje utiču na poslovanje kako bi se došlo do najkvalitetnijih zakonskih i podzakonskih akata u toj oblasti. Osim toga, biće obuhvaćena i druga važna pitanja za funkcionisanje tog sektora od čijeg razvoja zavisi veliki broj drugih privrednih subjekata", rekao Trpovski.

Sednici su prisustvovali i koordinator rada udruženja PKV mr Dragomir Đukić i samostalni stručni saradnik u Udruženju industrije PKV Aleksandra Matković.

Konstituisanjem Grupacije za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu industriju, oformljene su sve tri grupacije u Udruženju industrije PKV koje su bile obrazovane na sednici Odbora udruženja. Pored pomenute, tu su i Grupacija za metalnu i elektroindustriju, kao i Grupacija za energetiku i energetsko rudarstvo, zaključuje se u saopštenju PKV.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Novi Sad

©2019 Netmark d.o.o.