Šutanovac: Srbija bez stava i kursa u spoljnoj politici

Beta 02.12.2017

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da Srbija nema jasan stav prema međunarodnoj zajednici i da nikome nije jasno u kom pravcu aktuelna Vlada vodi zemlju.

"Srbija nema jasna stav, ni kurs u spoljnoj politici. Nikome nije jasno gde ova Vlada vodi zemlju. Aleksandar Vučić svoja obećanja ne ispunjava ni prema narodu, a ne ispunjava ni međunarodne obaveze. On koči zemlju na putu ka EU", kazao je Šutanovac u Šapcu tokom uvodnog dela sednice Glavnog odbora DS-a.

On se osvrnuo na zakone koje su prethodna i sadašnja Vlada donele rekavši da je zabrana zapošljavanja u javnom sektoru nanela veliku štetu mladima i obrazovanim ljudima i pomogla njihovo iseljenje iz Srbije.

Šutanovac je kazao da Srbija ne može jedno pričati na Istoku, a drugo na Zapadu, navodeći da je zbog toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio jasnu poruku da ne može sedeti na dve stolice.

On je kazao da je DS jedina istinska opoziciona stranka i da će se tako i dalje ponašati u parlamentu i da neće sarađivati sa SNS. 

"Ako neko kaže da je naš predlog da se osobe sa karcinomom ne mogu otpustiti saradnja sa Srpskom naprednom strankom - ja im kažem da to nije. Takav zakon bi bio pobeda za građane i one koji su bolesni", rekao je Šutanovac.

I Vučić je svestan da samo DS može da ga pobediLider Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac ocenio je danas u Šapcu da i predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandara Vučić zna da samo DS može da ga pobedi na izborima.

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS rekao da je neophodno postojanje stranke koja je stabilna, pouzdana, dosledna i uporna, a da je to upravo DS, saopštila je ta politička partija.

"Kao što niko ne želi da ga leči neiskusan lekar, tako je Srbiji potrebna jaka DS. Bez stranaka nema ni demokratije ni promena. Ako nije do sada bilo jasno, sada je svima jasno zašto Vučić punih pet godina napada upravo DS", rekao je Šutanovac.

Lider DS je naveo i da "on (Vučić) sve vreme zna ko mu je jedini pravi protivnik koji ima znanje, politiku, iskustvo i organizaciju i ko jedini može da ga pobedi".

Govoreći o opoziciji, Šutanovac je naglasio da DS ne želi da učestvuje u opozicionom ratu.

Naveo je i da je DS otvorena za saradnju sa svima koji žele da oslobode Srbiju od, kako je rekao, "ove uzurpatorske vlasti" i koji vide Srbiju u kojoj građani mogu pristojno da žive rada.

 

"Želimo da stojimo zajedno, a ne iza nekoga. DS je uvek bila pouzdan partner svima koji su delili isti vrednosni sistem bez obzira koliko veliki i jaki bili", rekao je Šutanovac.

Napomenuo je i da "greše svi oni koji DS gledaju isključivo kao infrastrukturu".

"Činjenica da jedini imamo infrastrukturu ni na koji način ne sme da omalovaži 27 godina jasne politike, jasnog programa, velikog iskustva i sijaset sjajnih ljudi", rekao je on.

 

Šutanovac je povodom predstojećih lokalnih izbora rekao da "dok drugi pričaju o kolonama, mesijama, spasiocima, DS radi i nudi rešenja građanima".

"Pođednako lošu vlast imaju svi u Srbiji i mi smo očigledno jedina brana ka daljem propadanju Srbije. Za nas je svaki čovek iz bilo kog dela Srbije pođednako važan i svuda ulažemo maksimalnu energiju u želji da odbranimo interese građana".

 

Šutanovac je naglasio da je neophodno da se promeni zakon koji favorizuje partijsko zapošljavanje, a onemogućava transparentno zapošljavanje mladih ljudi na osnovu konkursa.

Dodao je da se iako imamo Zakon o zabrani zapošljavanja, "kod nas državni aparat povećava".

"Ukidanje tog zakona otvorilo bi prostor za mlade ljude koji danas svi gledaju preko interneta destinacije gde bi se zaposlili, a sprečilo okupaciju javnog sektora od strane SNS jurišnika", rekao je on.

(Beta, 12.02.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »