Arhiva » Vesti » Večernje novosti 05.12.2017

Istraga o požaru: Nema krivaca za smrt mališana iz Vajske

Završena istraga o požaru kod Bača, kada je stradalo troje dece. Tužilac ustanovio da požar nije prouzrokovan umišljajem ili nehatom bilo koga. Slaba je to uteha, kažu roditelji

Večernje novosti utorak, 5. decembar 2017.  |  Lj. P.

STRAVIČAN požar u kući u Štrosmajerovoj sa brojem 25 u Vajskoj kod Bača u kojem je 16. septembra nastradalo troje dece iz porodice Ramadan - četvorogodišnja Nikolina, dvogodišnji Nikola i osmomesečna Isidora nije prouzrokovan umišljajem ili nehatom bilo koga.

To je, kako za “Novosti” navodi Milan Knežević, osnovni javni tužilac u Bačkoj Palanci, ustanovljeno u predistražnom postupku vođenom povodom tragičnog požara.

On predočava i da je vatra verovatno buknula usled neispravnosti ili oštećenja na električnim instalacijama ili uređajima.

- Troje dece se ugušilo ugljen-monoksidom - kaže Knežević. - Do toga je došlo jer su boravili u zatvorenoj prostoriji pod dejstvom dima i toplote. Imajući u vidu navedene činjenice, neće biti pokrenut krivični postupak ni protiv jedne osobe.

PROČITAJTE JOŠ: NAĐENA TELA MALIŠANA STRADALIH U POŽARU: Nikola umirao ispred vrata, Isidora ležala pored kreveta!

Roditeljima troje mališana, ocu Zoranu i majci Mariji, zvanična potvrda da niko nije kriv za nesreću koja ih je zadesila, slaba je uteha.

- Posle stradanja naše dece, po selu se svašta priča, ljudi su govorili da smo Zoran i ja odgovorni za požar - kaže neutešna majka Marija Stefanović, koja bi u martu trebalo da se porodi. - Ja znam da našu decu niko i ništa ne može vratiti, ali bar za mrvicu nam je lakše, jer su i nas zvanično obavestili da nismo ništa krivi za tragediju.

Odmah posle tragedije porodice Ramadan, među meštanima Vajske se govorilo da su roditelji odgovorni za požar i stradanje mališana.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.