Arhiva » Vesti » Danas 07.12.2017

Mali: Paliluska pijaca najmodernija u ovom delu Evrope

Danas četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Piše: Danas Online Piše: FoNet

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji nove palilulske pijace. On je istakao da će po završetku radova, palilulska pijaca biti najmodernija u ovom delu Evrope, kao i da će radovi trajati do proleća 2019. godine.

Obilasku su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, kao i direktor JKP „Gradske pijace” Ivan Sočo.

Gradonačelnik je naglasio da će palilulska pijaca biti obrazac, odnosno primer kako bi u budućnosti trebalo da izgledaju sve gradske pijace.

– Danas smo obišli radove na izgradnji palilulske pijace, koja će po završetku radova, za 18 meseci, biti najmodernija pijaca u ovom delu Evrope. Pijaca će se prostirati na četiri nivoa, od čega će dva biti rezervisana za podzemne garaže, a dva za pijacu koja će biti zatvorenog tipa, pa komfor sugrađana neće zavisiti od vremenskih prilika – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, sledeća pijaca koja će biti u potpunosti rekonstruisana, odnosno izgrađena, jeste pijaca na Senjaku.

– U protekle tri godine na svakoj pijaci na teritoriji grada Beograda urađeno je ponešto – nove tezge, asfalt, mreže za zaštitu od ptica. Sve to ima za cilj da ugođaj naših sugrađana prilikom odlaska na pijacu bude potpun. Uređujemo pijace na čitavoj teritoriji grada, ali palilulska će biti potpuno nova i drugačija. Želimo da pokažemo koliko se Beograd brzo menja, koliko postaje lepši i bolji – naglasio je Mali.

On je dodao da je važno da budu uređene i fasade na zgradama koje se nalaze u blizini palilulske pijace, između ostalog i na zgradi Pete beogradske gimnazije, za šta je već obezbeđen novac u budžetu.

– Kada ova pijaca bude otvorena na proleće 2019. godine, čitav deo grada koji se nalazi u okolini izgledaće potpuno drugačije – zaključio je gradonačelnik.

Predsednik opštine Palilula Aleksadar Jovičić rekao je da ne postoji lepši osećaj nego kada grad prihvati inicijativu građana i krene u rešavanje problema.

– Ovo je ogromna investicija na teritoriji naše opštine. Površina novoizgrađene pijace biće 12.000 kvadratnih metara. Takođe, ponosan sam na činjenicu da smo veoma brzo reagovali kada su nam se građani žalili na privremene nelegalne objekte ovde u blizini, pa je započet proces njihovog uklanjanja. Umesto toga, pravićemo urbane džepove i zelene površine, gde će građani moći da provode slobodno vreme. Ovaj deo Palilule bio je zapušten, ali će nakon rekonstrukcije izgledati potpuno drugačije – rekao je Jovičić.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Beograd dobija najmoderniju pijacu u ovom delu Evrope

Studio B četvrtak, 7. decembar 2017.

Palilulska pijaca: Najmodernija, na četiri nivoa

Mondo četvrtak, 7. decembar 2017.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.