Arhiva » Vesti » Dnevnik 07.12.2017

Manifestacija Ledena šuma se odgađa za 15. decembar

Planirani početak rada klizališta „Ledena šuma” i Snežnog grada iz tehničkih razloga pomeren je za 15. decembar, saopšteno je u Gradskoj kući.

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

Popularna manifestacija u Dunavskom parku trajaće 45 dana, a posetioci će i ove sezone imati priliku da uživaju u klizanju, kao i brojnim nastupima muzičkih, umetničkih, pozorišnih i drugih grupa i pojedinaca.

– Drago mi je to što drugi put možemo da najavimo manifestaciju „Ledena šuma”, koja je prošle godine bila fantastična – naglasio je član Gradskog veća za privredu Milora Radojević. – Tokom dva meseca oko 200.000 ljudi prošlo je kroz Dunavski park, a siguran sam da ove godine možemo očekivati još bolju manifestaciju i više posetilaca. Mi u Gradu želimo da se ne govori o turističkoj sezoni, nego o turističkoj godini. Prošle godine smo u tome i uspeli, čemu su doprinele manifestacije poput „Ledene šume”, a u kampanji smo da ih podržimo i da pozovemo turiste da dođu u Novi Sad.

Foto: Dnevnik/Radivoj Hadžić

Ljubiteljima aktivnosti na ledu na raspolaganju će biti oko 1.400 kvadratnih metara ledene površine, a u Snežnom gradu posetiocima će se predstaviti različite zanatlije i trgovci. Na prostoru „Ledene šume” biće postavljena bina na kojoj će biti upriličen kulturno-umetničko-zabavni program.

– U programu svečanog otvaranja učestvovaće klizačice iz KK „Vojvodina”, zatim „Haos animatori”, koji su pripremili specijalan program animacije i akrobacije na ledu, a posle njih nastupiće najmlađi novosadski hokejaši iz HK „NS stars” – najavila je portparolka manifestacije Jelena Nenadov, napomenuvši da će biti organizovan doček Dečje Nove godine, uz izuzetno bogat program za najmlađe sugrađane. – Prilikom zvaničnog otvaranja na bini će nastupiti „Pet plus bend”, a na samom kraju večeri di-yej dvojac, otac i sin, Mrvica i Mrvica Junior.

Besplatno za decu do 12 godina

Cena ulaznice radnim danom iznosiće 200 dinara, a vikendom 250, dok je cena iznajmljivanja klizaljki 200 dinara. Kao i prethodne godine, prva smena klizanja radnim danima biće besplatna za decu do 12 godina.

Bolja funkcionalnost „Ledene šume” u odnosu na prošlu godinu je ono na čemu se radilo, što je potvrdio i producent manifestacije Jovan Marjanović. Sve će izgledati drugačije, a organizatori su obratili pažnju na to da posetiocima bude obezbeđen nesmetan prolaz kroz park. Deo drvenih kućica biće izmešten na travnatu površinu pored klizališta, te se očekuje manja gužva, mada je jasno da je brojnost posetilaca najviše izazvana velikim interesovanjem za manifestaciju.

B. Pavković


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

„Ledena šuma“ od 15. decembra

NoviSad.com četvrtak, 7. decembar 2017.

Predstavljen program manifestacije "Ledena šuma" (FOTO)

Moj Novi Sad četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.