Arhiva » Vesti » Kurir 07.12.2017

Bitno je i kako udišete vazduh: Posledice nepravilnog disanja su opasne po vaše zdravlje!

Kurir četvrtak, 7. decembar 2017.

Najbolji način za udisanje vazduha jeste zapravo abdominalno disanje, dok druga dva načina mogu da prouzrokuju poteškoće.

Međutim, trebalo bi naglasiti da je od sva tri načina disanja, disanje na usta zapravo najštetnije, zato što usta nemaju mogućnost da prečiste vazduh, pa u telo ulazi mnogo više opasnih materija.

Savetujemo vam da ne potcenjujete ovu činjenicu, jer posledice mogu biti one koje ćemo vam navesti u tekstu koji sledi.

Loš san

Zbog nepravilnog disanja, mozak ne može da se nahrani kiseonikom, što rezultira otežanim spavanjem.

Umor

Uvek imajte na umu da je kiseonik našem organizmu neophodno sredstvo za funkcionisanje, a kada ga nemamo dovoljno, mišići se više umaraju, što dovodi do premora organizma.

Depresija

Kao što znate, umor utiče na sve aspekte našeg života. S jedne strane utiče na koncentraciju, čiji se nedostatak odražava na naš učinak na poslu, a s druge strane viđanje sa prijateljima doživljavamo kao dodatni napor. Lošiji učinak na poslu kao i nedostatak socijalnog života mogu uticati na naše samopuzdanje, što nas može dovesti do depresivnog stanja. I sve to, naravno, zbog nepravilnog disanja.

Pad imuniteta i povećanje osetljivosti

Disanje ima direktan uticaj na naš imuni sistem, jer njime utičemo na kvalitet i količinu kiseonika koji dospeva u organizam.

Kardiovaskularni rizici

Kada vazduh udišemo na pogrešan način, srce se trudi još više, jer ne može da dobije neophodnu količinu energije.

Gastrointestinalni problemi

Već je poznato da je sistem za varenje odgovoran za odvajanje hranljivih sastojaka od otpada, ali udisanjem vazduha na pogrešan način onemogućava se pravilan rad ovog sistema, jer je krv zbog manjka kiseonika u lošijem stanju.

Kurir.rs/redinfoportal, Foto: Profimedia

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.