Arhiva » Vesti » RTV 07.12.2017

Ivanić: Izetbegović nije BiH

BEOGRAD - Srpski član Predsedništva BiH, Mladen Ivanić izjavio je za RTV da nije iznenađen nastupom svog kolege Bakira Izetbegovića tokom jučerašnjeg boravka u Beogradu, i da je to samo detalj koji delimično odslikava političku situaciju u BiH u kojoj uglavnom stvari politički ne funkcionišu.

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.  |  RTV
RTV: Ivanić: Izetbegović nije BiH

"Nije tu bilo reči o odnosu između Srbije i BiH već o unutrašnjim odnosima među entitetima u BiH" ocenio je Ivanić.

"Razgovori su bili otvoreni i iza zatvorenih vrata nije bilo mnogo reči o Kosovu, jer je opšte poznato da odluke Predsedništva moraju biti jedinstvene i da nema preglasavanja. Nije moguće da Bakir Izetbegović ili bilo ko donese neku odluku bez saglasnosti ostalih članova predsedništva, a ja ili bilo koji srpski član nikada nećemo dati saglasnost na priznanje Kosova", bio je izričit Ivanić.

"Bakir Izetbegović nije BiH .On je samo predstavnik bošnjačkog naroda u mandatu koji je dobio na izborima", naglasio je Ivanić .

BiH ne funkcioniše kao država i preti joj međunarodna blokada kaže Ivanić i naglašava da u Mostaru npr. nije bilo izbora deset godina.

"Nema izbora zato što nema dogovora između Hrvata i Bošnjaka oko izbornih zakona i uslova i taj sindrom se širi po čitavoj federaciji. Ako nema izbora, onda nema vlasti, nema legitimiteta ni legaliteta i kao onda da funkcioniše država", zapitao se Ivanić.

Emisiju PRAVI UGAO možete pogledati OVDE


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Ivanić: Reakcija Izetbegovića nepristojna

Dnevnik četvrtak, 7. decembar 2017.

©2018 Netmark d.o.o.