Arhiva » Vesti » RTV 07.12.2017

Stručno tumačenje izložbe "Prostor, oblik dodir"

NOVI SAD - U petak, 8. decembra u 19.00 časova u Galeriji Matice srpske, biće održano stručno tumačenje gostujuće izložbe Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske Prostor, oblik, dodir – specijalizovane izložbe za slepe i slabovide osobe.

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.  |  RTV
RTV: Stručno tumačenje izložbe "Prostor, oblik dodir"

O izložbi i njenom konceptu govoriće msr Jelena Ognjanović, kustos izložbe u Galeriji Matice srpske.

Reč je o specijalizovanoj izložbi za slepe i slabovide osobe koja obuhvata grafike, slike, crteže i skulpture iz kolekcije Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske i posvećena je umetničkoj grupi "Prostor – Oblik", osnovanoj 1975. godine, koja je sedamdesetih godina XX veka uvela apstrakciju u bosanskohercegovačku umetnost.

Izložbom je obuhvaćeno stvaralaštvo devet autora: Voje Dimitrijevića, Tomislava Dugonjića, Bekira Misirlića, Enesa Mundžića, Nikole Njirića, Edina Numankadića, Ljubomira Perčinlića, Mustafe Skopljaka i Radoslava Tadića.

Postavka je priređena s ciljem da se apstraktna umetnička dela kao značajna kulturna baština koju čuva Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, predstave u skladu s novim muzeološkim standardima i to na način da budu pristupačna slepim i slabovidim osobama.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

O izložbi "Prostor, oblik, dodir" u petak u GMS

Radio 021 četvrtak, 7. decembar 2017.

Kreativna radionica za decu

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Republika Srpska Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.