Arhiva » Vesti » RTV 07.12.2017

Umetnička izložba u holu Tehničke škole

NOVI SAD - Škole kao izložbeni prostor za umetnike, jedna je od koncepcija kojom se slikarska dela približavaju deci u svim uzrastima. Izložba kojom su oplemenili hol Tehničke škole "Pavle Savić" u Novom Sadu, prva je u nizu koje će organizovati Akademija klasičnog slikarstva iz Sremske Kamenice.

RTV četvrtak, 7. decembar 2017.  |  RTV
RTV: Umetnička izložba u holu Tehničke škole

Malobrojne galerije koje su posvećene umetničkoj izlagačkoj praksi, već duže vreme imaju problem sa visokim cenama zakupnina, pa umesto organizovanja izložbi, pribegavaju prodaji umetničkih i drugih dela koja u tržišnoj utakmici imaju nižu cenu, ali i kvalitet.

U nedostatku dobrih umetničkih dela, galeristi se okreću digitalnoj štampi, koja pojeftinjuje vrednost dela. Jedan od mogućih izlagačkih prostora su i škole.

Grupna izložba mladih akademskih umetnika u holu Tehničke škole, zamišljena je kao interakcija između umetnosti i obrazovanja, od institucionalnog do neformalnog.

Ideja da se umetnost decentralizuje na lokalnom nivou, deo je koncepta Evropske prestonice kulture 2021.

Pod nazivom "Ono u čemu se ogledam", svoja dela izložili su akademski slikari Jovana Mate, Tibor Varga, Đorđe Ćorić, Dragana Malešević i Vukašin Govedarica. I biće otvorena za sve posetioce do 15. decembra.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Slikarstvo Novi Sad

©2018 Netmark d.o.o.