Arhiva » Vesti » Vesti online 07.12.2017

Stepijev poziv za pomoć prijatelju

I ovo je priča o 25 godina "Vesti". Kad tako dugo trajete i steknete kod ljudi poverenje i uzajamno poštovanje, onda možete i da posredujete između Srbina i Nemca. I to ne bilo kojih. Jednog od naših najpoznatijih fudbalskih trenera Dragoslava Stepanovića i poslanika nemačke vlade Mihaela Branda.

Vesti online četvrtak, 7. decembar 2017.  |  M. S. - Vesti

Povod je utakmica između Crvene zvezde i Kelna, jedna od najvažnijih za srpski klub godinama unazad - posle 25 godina, što se poklapa sa jubilejom "Vesti" - mogli bi da dočekaju proleće u Evropi. Utakmica ništa manje bitna i za tim iz Nemačke.

Crveno-beli su došli u situaciju da završe takmičenje kao drugi u grupi iza Arsenala, a Keln da uspehom na međunarodnoj sceni bar delimično anulira razočaravajuće rezultate u Bundesligi.

Tako je duel u Beogradu postao odlučujući za dalju sudbinu oba tima. Poznato je da je Dragoslav Stepanović nekad igrao za crveno-bele i da je upravo sa "Marakane" otišao u svet, pre svega u Nemačku, gde je napravio veliku karijeru kao igrač i trener i gde i danas živi u Frankfurtu. S druge strane, Mihael Brand je nemački poslanik, koji upravo ovih dana službeno boravi u Novom Sadu, a kako je veliki navijač Kelna poželeo je da spoji posao i zadovoljstvo i uživo u Beogradu bodri svoj tim u izuzetno važnoj utakmici.

Tako je Mihael pozvao svog prijatelja Stepija i zamolio ga da mu pomogne oko ulaznica za utakmicu. Srpski trener je tada kontaktirao beogradsko dopisništvo "Vesti" da posreduju u ovaj "transakciji": pozvao je prvo Crvenu zvezdu i rezervisao ulaznice, onda dao gospodinu Brandu naše podatke, on je poslao novac, a "Vesti" podigle karte kod blagajnika na stadionu.

Zadatak je uspešno obavljen, Dragoslav Stepanović je pomogao prijatelju, a Mihael Brand dobio priliku da u Beogradu bodri omiljeni klub. Ostalo je samo da se vidi ko će se radovati posle utakmice - srpski ili nemački navijači.

"Vesti" već sad mogu da se osećaju kao pobedik, zadovoljne što već dve i po decenije uspešno sarađuje sa našim ljudima u svetu i njihovim prijateljima.

Poslanik ljubitelj fudbala

Dragoslav Stepanović kaže da je nemački poslanik Mihael Brand strastveni ljubitelj fudbala.

- Iako živi bliže Frankfurtu, veliki je navijač Kelna. Ljubav prema klubu preneo je i na porodicu, sve ih je "zarazio" - kaže naš proslavljeni trener.

Dragoslav Stepanović kaže da je nemački poslanik Mihael Brand strastveni ljubitelj fudbala.

- Iako živi bliže Frankfurtu, veliki je navijač Kelna. Ljubav prema klubu preneo je i na porodicu, sve ih je "zarazio" - kaže naš proslavljeni trener.


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Navijači Kelna u centru Beograda: Mnogo smo bolji od Zvezde!

Mozzart sport četvrtak, 7. decembar 2017.

A možda, ipak, u njemu leži spas

Mozzart sport četvrtak, 7. decembar 2017.

Zvezda i 50.000 navijača za opstanak u Evropi

Politika četvrtak, 7. decembar 2017.

Četvrt veka se čekalo... Zvezdo, vreme je! (21.05)

Sportske.net četvrtak, 7. decembar 2017.

Ključne reči

Crvena Zvezda Nemačka Keln

©2018 Netmark d.o.o.