Arhiva » Vesti » Blic 08.12.2017

Rana ne zarasta: Otac mladića kojeg je udario "kantrimen" posle oslobađanja taksiste: "On nije kriv za Lukinu smrt, ali..."

Taksista "Pink" taksija Saša Janković oslobođen je optužbi da je izbegao da prijavi saobraćajnu nesreću u slučaju "kantrimen" u kojoj je stradao Luka Jovanović (21) u julu 2014.

Blic petak, 8. decembar 2017.  |  Mihailo Jovićević

Odlukom Višeg suda u Beogradu odbijena je kao neosnovana žalba tužilaštva i potvrđena presuda Trećeg osnovnog suda kojom je nakon ponovljenog suđenja Janković oslobođen od optužbe da je izvršio krivično delo neotklanjanje opasnosti, saopšteno je iz suda.

Nakon prvog suđenja, Janković je bio osuđen na uslovnu kaznu, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud. Apelacioni sud u Beogradu je 2016. pravosnažno osudio na četiri i po godine zatvora vozača "kantrimena" Marka Milićeva (36) jer je u julu 2014. autom usmrtio Luku Jovanovića (21) na Brankovom mostu, a potom pobegao iz države.

Tada je potvrđena presuda od godinu dana zatvora i njegovom kumu Bratislavu Vesoviću jer je krio Milićeva nakon incidenta, kao i zato što mu je pomogao da sakrije "kantrimen".

- Iskreno, ja od početka nisam video razlog zbog čega je on bio optužen. Ne vidim njegovu krivicu u ovom slučaju, ali mi se nije dopalo njegovo držanje pred sudom. Mogao je da mi se javi za sve ovo vreme, da mi izjavi saučešće, ali on nikada ništa nije komentarisao, nije mi se ni izvinio niti iskazao kajanje - kaže Bojan, Lukin otac, za "Blic" komentarišući presudu.

Ovaj slučaj je izazvao veliku medijsku pažnju s obzirom na to da je Milićev bio u bekstvu, a mesec dana kasnije je uhapšen u Kini.

Podsećamo, automobil kojim je izvršeno krivično delo nikada nije pronađen, a prema nezvaničnim podacima kojima raspolažu tužilaštvo i policija, rastavljen je u komade i prodat ili uništen.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Saša Janković Tužilaštvo

©2018 Netmark d.o.o.