Arhiva » Vesti » Večernje novosti 08.12.2017

U skupštini prštalo zbog Tome i "Egzita"

u narodnoj skupštini Srbije žestoka rasprava vlasti i opozicije oko predloga budžeta za narednu godinu. Šešelj smatra da je Nikolić dobio polu ministarstvo. SDS protiv izgradnje gondole u Beogradu

Večernje novosti petak, 8. decembar 2017.  |  V. M.

OD "Egzita" do CIA, preko kancelarije Tomislava Nikolića i beogradske gondole. To su bile glavne teme današnje skupštinske rasprave o budžetu i tačke koje su poslanici opozicije kritikovali.

Predsednik poslaničkog kluba SRS Vojislav Šešelj najviše primedaba imao je na novac izdvojen za rad kancelarije Tomislava Nikolića, za finansiranje muzičkog festivala "Egzit" i RTS, kao i na monetarnu politiku i rad Narodne banke Srbije.

Pročitajte još: Vujović: Budžet može da podnese gondolu; Đurišić: Taj projekat je sramota

- Nikoliću ste dali Kancelariju koja je zapravo neko polu ministarstvo i koja ništa ne radi a na nju ste bacili 50 miliona dinara, kao da bacate konfete - rekao je Šešelj.

On je "Egzit" nazvao "leglom narkomana" za koje se izdvaja više novca nego za celogodišnji rad Matice srpske.

Ministar kulture Vladan Vukosavljević odgovorio je da se za Maticu srpsku iz godine u godinu povećavaju sredstva, kao i da se za RTS izdvaja daleko manje nego za javne servise zemalja u okruženju.

Pročitajte još: Od poreza 988,6 milijardi dinara

Poslanik Nove Zoran Živković imao je primedbu na to što se šest milijardi izdvaja za rad BIA bez ikakve specifikacije čemu je taj novac namenjen, za razliku od CIA gde se na sajtu objašnjava kako se troše budžetska sredstva. Pitao je i na osnovu kog plana se sprovodi naoružavanje Vojske, za šta je takođe izdvojeno više novca.

Odgovorio mu je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je kazao da bi očekivati od BIA da iznosi podatke o troškovima bilo kao "očekivati od CIA da izađe sa podacima koliko je koštao 5. oktobar".

Marko Đurišić (SDS) rekao je da je budžet netransparentan i osudio je izdvajanje tri miliona evra za izgradnju gondole u Beogradu. Ministar Rasim Ljajić odgovorio je da se tačni troškovi za gondolu još ne znaju, ali da je reč o turističkoj atrakciji koja će imati i transportnu funkciju.

PALMA SREĆAN ZBOG POLjOPRIVREDE

DRAGAN Marković Palma (JS) rekao je da je ovo najbolji budžet u poslednjih 15 godina, a onda je u svom stilu hvalio ministre ponaosob:

- Dačiću se neki podsmevaju što peva, pa neće valjda da kuka. Predsedik Turske je rekao "Što peva onaj Dačić, svaka mu čast". Nedimović je prvi ministar poljoprivrede koji zna koliko se puta prasi svinja godišnje. Ni naš Ružić nije loš.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.