Zaev: Makedonija pruža veliku podršku dijalogu Prištine i Beograda

Beta 12.12.2017

Makedonija daje veliku podršku dijalogu koji je otvoren između Prištine i Beograda i u tom pravcu rešavanju svih otvorenih pitanja, izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev.<p>On je to rekao u Prištini na pitanje novinara da li će Makedonija podržati učlanjenje Kosova u Unesko.&nbsp;</p><p>"Znate da je to pitaje odloženo. Ne znam tačno kada će se rešavati, ja se nadam da će se paralelno sa tim rešavati i bilateralni odnosi Kosova sa Srbijom", rekao je Zaev.</p><p>Kako je istakao Makedonski premijer, Kosovo treba da računa na podršku Makedonije u svim svojim procesima, ali istovremeno da zna da je i Srbija sused Makedonije.</p><p>&nbsp;"U delokrugu dobrosusedskih odnosa sa svim zemljama se nadamo se da će i bilateralno rešavati pitanja, a mi ćemo da budemo ovde da pomognemo procese obe zemlje", rekao je Zaev, a prenosi makedonska državna agencija MIA.

Makedonski premijer se danas tokom prve posete Kosovu, u Prištini sastao sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem, predsednikom Kosova Hašimom Tačijem  i predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem, a imao je i razgovore sa privrednicima.

Zaev je prvi makedonski premijer koji je došao u zvaničnu posetu Prištini od kako je Маkedonija priznala Kosovo u oktobru 2008. godine.

(Beta, 12.12.2017)

Ključne reči

Komentari

Povezane vesti »

Politika, najnovije vesti »