Arhiva » Vesti » Dnevnik 22.12.2017

Jezera, kašteli i Zobnatica čekaju na posetioce

Iako Bačka Topola ne spada u primarno turističko mesto, lako je uvideti da krije izuzetan turistički potencijal. Veliki broj kaštela, zavičajne kuće, najviša katolička crkva u Vojvodini, Zobnatica, jezera i mnogobrojne manifestacije jesu potencijal ove vojvođanske opštine da razvije turizam kao značajnu privrednu granu.

Dnevnik petak, 22. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

Direktorica Turističke organizacije Bačka Topola Danica Vrekić kaže da su ove godine organizovali edukativno predavanje pod nazivom „Priprema, kategorizacija i prodaja smeštajnih kapaciteta u domaćoj radinosti“ koja je bila namenjena svim domaćinima koji su zainteresovani da se bave turizmom u okviru svog domaćinstva, ugostiteljima, opštinskim organima, ali i udruženjima građana. Ovo predavanje je neophodno opštini, zbog slabijeg smeštajnog kapaciteta, i u čekanju renoviranja hotela u centru Bačke Topole, koji je sada u vlasništvu opštine.

"U našoj opštini koju čine 22 pretežno seoska naselja, veliki značaj treba dati razvoju ruralnog turizma, koji osim privrednog i ekonomskog aspekta, može biti značajan faktor u zaustavljanju nepovoljnih trendova migracije stanovništva", kaže Vrekić i dodaje da sve većim razvojem seoskog turizma, taj trend pražnjenja sela ne samo da se može zaustaviti, nego i okrenuti u željenom pravcu.

Opština Bačka Topola može da se pohvali prelepim jezerima, telečkoj visoravni, i prirodom koja je pogodna za razvoj i lovnog i ribolovnog turizma.

Takođe tu su i različite manifestacije koje se održavaju tokom cele godine, a najznačajnine među njima su svakako i Seljačka olimpijada, Markovdanski susret dece i pesnika, Dani Bačke Topole, Karneval meda, Sarmijada i mnoge druge, koje su iz godine u godinu sve posećenije.

"Planovi za iduću godinu podrazumevaju i konkurs za sredstva za turistič ku signalizaciju na teritoriji Opštine Bačka Topola, a u toku je izrada projektne dokumentacije. Osim toga, u planu je usavršavanje svih manifestacija, kako bi posećenost bila još bolja", kaže Danica Vrekić.

Hotel u Zobnatici sa četiri zvezdice

Trenutno je tavršeneno renoviranje hotela u Zobnatici, u koji su nakon kupovine Arapa uložena značajna sredstva.

"Zobnatica koja pripada našoj opštini je jedan od najlepših turističkih potencijala, koji će renoviranjem kaštela, verujemo biti još posećeniji", kaže direktorica Turističke organizacije Bačka Topola Danica Vrekić.

Maša Stakić

Foto: Jelena Ivanović

(Tekst je deo projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Bačka Topola. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine.)


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Bačka Topola Vojvodina Bačka

©2018 Netmark d.o.o.