Arhiva » Vesti » Dnevnik 24.12.2017

Zakazana prva predstava u novoj pozorišnoj sali

BAČKA TOPOLA: Predstava „Ne oklevaj-improvizuj“ biće prva po redu odigrana u novoj pozorišnoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli.

Dnevnik nedelja, 24. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

Zamenik direktora Doma kulture Đorđe Beko kaže da je predstava zakazana za 31.januar.

„U autorskom projektu Srđana J.Karanovića „improvizovaće“ sve poznati glumci iz domaćih serija i filmovi i mislim da će to biti pravo osveđenje za sugrađane. U pitanju je komedija u kojoj će nastupiti deset mladih glumaca, a za realizaciju nam je pomogla i sama Opština“, kaže Beko i dodaje da predstava nije nimalo standarda, već veoma interesantna, sa dosta improvizacije.

U predstavi „Ne oklevaj-improvizu“ nastupaju: Brankica Sebastijanović, Jelisaveta Karadžić, Anita Stojadinović, Ivana Dudić, Iva Kevra, Jovana Gavrilović, Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Miloš Đurović i Bogdan Bogdanović.

Predstava je nastala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, rađena sa klasom Glume u sedmom semetru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija, a ne na dramskom tekstu.

Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, poput dece, koriste maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom, bez ikakve prethodne pripreme.

M.Sć

(Tekst je deo projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Bačka Topola. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine.)


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Bačka Topola Bačka

©2018 Netmark d.o.o.