Arhiva » Vesti » Dnevnik 27.12.2017

Nagrade deci za najlepšu jelku

BAČKA TOPOLA: Udruženje građana „Za bolju Bačku Topolu“ zalaže se za sve građane ovog mesta kako bi imali lepši život.

Dnevnik sreda, 27. decembar 2017.  |  Dnevnik.rs

Predsednica Udruženja Vidosava Protić kaže da je njihovo Udruženje osnovano pre tri godine i da broji dvadeset članova.

„Prvenstveno oblast našeg rada je socijalna zaštita i socijalno preduzetništvo, trudimo se da svi pojedinci zadovolje svoje interese, od predškolaca, osnovaca, radnika, do penzionera, ali nemamo čarobni štapić i nismo svemogući“, kaže Protić.

Ona dodaje da oni odu kod svakog, saslušaju građane i onda nađu model da im pomognu.

Osim toga, Udruženje je bilo aktivno i ove godine, a poslednja akcija kojom se mogu pohvaliti jesu prva i druga nagrada za najbolje ukrašenu jelku mališana tokom Zimskog vašara.

„Bili smo sponzor ovogodišnjeg vašara i podstakli decu da dogodine u još većem broju učestvuju u ukrašavanju jelki u centru, jer su novčane nagrade bile lepe“, kaže Protić. Udruženje je obezbedilo i slatkiše koje je Deda Mraz delio deci tokom ove manifestacije, pa se može reći da su uneli radost pred praznike.

Prema njenim rečima, po tome i žele da budu prepoznatljivi, te da se ljudi obraduju kada ih vide.

„Trudimo se da pomognemo svim starosnim kategorijama, a ove godine smo ponosni i što smo obezbedili majice učesnicima maratona koji je organizovan za vreme manifestacije „Dani Bačke Topole“ i moram još istaći da učestvujemo u svim manifestacijama Turističke organizacije Bačka Topola, jer imamo odličnu saradnju“, ističe predsednica Udruženja.

Ove godine članovi su obišli i vrtiće, a osim centralnog u Bačkoj Topoli, i one u Krivaji i Njegoševu, dok će početkom iduće godine posetiti i vrtić u Tomislavcima, kako bi videli šta je mališanima neophodno.

„Naš program se finansira iz budžeta Opštine i Mesne zajednice, te tako i sa njima imamo odličnu saradnju i usko smo povezani. Namera nam je da sledeće godine konkurišemo i u pokrajinskim projektima, te su nam planovi u idućem periodu da organizujemo i smeniare i edukacije“, kaže Protić.

Ona dodaje da će nastaviti i sa akcijama kao što je obilazak porodilišta, osnovnih škola, kao i Dom za lica sa invaliditetom, što su uradili prošle godine, a uskoro će obići i Dom penzionera.

Ova nevladina organizacija će i ubuduće voditi računa o svim građanima Bačke Topole, i truditi se da im obezbedi bolji život.

M.Stakić

(Tekst je deo projekta koji je sufinansiran od strane Opštine Bačka Topola. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine.)


Objavljeno na sajtu dnevnik.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Bačka Topola Bačka

©2018 Netmark d.o.o.