Kultura arhiva vesti 07.01.2018

Imala je veliki svetski hit: Preminula poznata pevačica, pobednica Evrovizije

Blic 07.01.2018
Francuska pevačica Frans Gal, veoma popularna šezdesetih godina, preminula je danas u bolnici u Parizu od posledica raka, potvrdila je njena portparolka, prenose svetski mediji. Frans Gal (70) je 19. decembra prebačena u bolnicu zbog ozbiljne… »

Bežeći od komunista, Beograd im je prinudno postao dom, a oni su od njega napravili metropolu

Blic 07.01.2018
Portal Balkan Insight u nedavnom članku opisuje uticaj istaknutih Rusa na život Beograda u prvoj polovini dvadesetoga veka. Pre sto godina, navodi se u članku, dve su se revolucije odvile u carskoj Rusiji, već oslabljenoj učestvovanjem u Prvom… »

(Foto) mesecima je krila da je trudna, a sada se poznata zvezda ponosi time... I zaista nikada nije izgledala lepše

Kurir 07.01.2018
U oktobru prošle godine počele su priče o njenoj trudnoći, a tek nedavno odlučila je da obelodani svima kako ima istine u tim navodima, kada stomak više nije mogla da sakrije. Kloi Kardašijan, rijaliti zvezda, dugo se mučila sa viškom kilograma… »

O, tvrđavo, ja sam te izgradio, a ti mi uzimaš život

Politika 07.01.2018
Postavkom na otvorenom publici predstavljeno delo Nikole Doksata koji je rekonstruisao kalemegdansku tvrđavu, a kasnije i pogubljen u njenoj blizini. Beogradska tvrđava, Muzej grada i Biblioteka grada Beograda priredili su na kalemegdanskom šetalištu… »

Džon Snou u Dubrovniku: Počinje snimanje poslednje sezone "Igre prestola"

Dnevnik 07.01.2018
Ekipa serije "Igra prestola" već u februaru ponovo dolazi u Dubrovnik da snima poslednju, osmu sezonu. Kako saznaje Dubrovnik Tajms, producenti još u oktobru prošle godine došli u grad kako bi pronašli nove lokacije za snimanje HBO-ovog hita. U… »

Zašto su zatvarane žene u 19. veku

Politika 07.01.2018
Posle 119 godina ponovo objavljen „Album Ženskog odeljenja Požarevačkog kaznenog zavoda”, koji sadrži ispovesti „opasnih” osuđenica. – Zašto je baba Marta završila na robiji? Nekada krasan i primeran građanin, suprug Marte Ilić, rodom… »

Pripadnici elitnog odreda španske vojske moraju na strogu dijetu

Radio 021 07.01.2018
Španska vojska odlučila je da pripadnike jedne od svojih najelitnijih jedinica podvrgne rigoroznoj dijeti, jer veliki broj njih ima problem sa viškom kilograma. Članovi poznatog pešačkog puka španske Legije ("La Legion"), osnovanog pre 100 godina… »

Samo je raša popov mogao ovako lepo opisati božić: Dan kad su se deca radovala orasima!

Kurir 07.01.2018
Priču o najlepšem prazniku svog detinjstva ispričao je ovako: "Božićna ustreptalost u srcima nas dece počinjala je petog januara, na Tucindan. "Deco, danas se ne smete tuć! Jer ćete se tući cele godine." Komšija, seljak, izjutra donosi naviljak… »

Ipak se još ne vraća na scenu: Šakira zbog ozbiljnih zdravstvenih problema otkazala turneju!

Kurir 07.01.2018
Šakira (40) je zbog sporog oporavka glasnih žica koje je ranije povredila, prinuđena da otkaže američku i kanadsku turneju. Kolumbijska pevačica je danas izjavila da odlaže turneju predviđenu početkom 2018. godine jer nije potpuno zalečila… »

Vratio se u zadrugu! Čim su ga na vratima videli, svi zadrugari su ovo uradili! (video)

Srbija danas 07.01.2018
Ni sekund ga nisu ostavili na miru! Sve što je lepo, kratko traje, pa i nagrada koju je Marko Miljković dobio u posle pobede u maratonskom plesu, zajedno sa Saškom Karan. Marko je, podsetimo, nagrađen napuštanjem kuće na jedan dan, odnosno boravkom… »