Arhiva » Vesti » Blic sport 12.01.2018

Vruće u Splitu: Pogledajte atmosferu uoči sudara sa Hrvatskom, sve majice u prodaji osim srpske /video/

Dva sata pred početak balkanskog klasika između rukometaša Srbije i Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Splitu, ispred "Spaladijum" arene je ogromna gužva.

Blic sport petak, 12. januar 2018.  |  Jelena Medić

Hrvatski navijači već pristižu u želji da zauzmu mesta pred start najzanimljivijeg duela prve faze šampionata Starog kontinenta, a atmosfera se polako zahuktava...

Iako na ulazu navijači dobijaju papir koje je pravilnik kako se treba ponašati tokom utakmice, a na kojem dominira natpis "naše dvorane su mesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju", kao i pravilo da je strogo zabranjen dolazak na utakmicu pod dejstvom alkohola, u predvorju dvorane se prodaje alkohol (pivo se toči u neograničenim količinama).

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija

Takođe, u kafiću (u kojem se takođe prodaje alkohol, a koji se nalazi na pet mninuta od arene), nekoliko desetina navijača se skupilo i peva patriotske pesme.

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija Island, Švedska i Hrvatska: Majice u prodaji, srpske nema

Svi sa sobom nose zastave ili druga navijačka obeležja, a osim "šahovnice" teško da se nešto drugo može videti. Ipak, mogu da se kupe majice reprezentacija Švedske i Islanda, reprezentacija koje su sa nama u grupi, ali ne i srpska.

(Jelena Medić)


Objavljeno na sajtu sport.blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.