Arhiva » Vesti » Večernje novosti 12.01.2018

HRS pozvao navijače da pristojno navijaju

Rukometni savez Hrvatske (HRS) pozvao je navijače da na utakmicama Evropskog prvenstva, koje danas počinje utakmicama u Splitu i Poreču, ne koriste nepristojan jezik

Večernje novosti petak, 12. januar 2018.  |  Beta

Rukometni savez Hrvatske (HRS) pozvao je navijače da na utakmicama Evropskog prvenstva, koje danas počinje utakmicama u Splitu i Poreču, ne koriste nepristojan jezik i upozorio ih da je zabranjeno posedovanje svih predmeta kojima se neko može povrediti.

"U samoj dvorani nipošto nemojte koristiti reči, izraze i gestove fašističke prirode", navodi se u saopštenju hrvatskog saveza pod naslovom "Naše dvorane su mesto nulte tolerancije na nasilje i diskriminaciju".

Navijači su pozvani da ne koriste rekvizite, transparente, pesme i gestikulaciju koji podstiču društvenu, versku, nacionalnu i političku netoleranciju.

Pročitajte još: ŠTA JE HRVATSKI NOVINAR HTEO DA KAŽE? Oluja, oluja se sprema...

"U samoj dvorani nipošto nemojte na bilo koji način ugrožavati ostale gledaoce i tok utakmice", navodi se u proglasu HRS-a.

HRS je naveo da je zabranjeno unošenje staklene ambalaže, kišobrana, bilo koje vrste oružja i municije, pirotehnike, laserske uređaje, upaljače, kovanice, kozmetičke preparate...

U saopštenju je navedeno i da je zabranjen ulazak u dvoranu osobama pod uticajem alkohola ili bilo kakvih opojnih droga, te unošenje u dvoranu alkoholnih pića i opojnih droga. Takođe, zabranjeno je i unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita kojima je moguće nekog povrediti.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.