Arhiva » Vesti » Blic 12.01.2018

I: Kinezi u velikom broju stižu na Beogradski maraton

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da se pripreme za 31. Beogradski maraton odvijaju po planu i da su ušle u završnu fazu – poslednjih 99 dana do održavanja ovog događaja od posebnog značaja za Grad Beograd.

Blic petak, 12. januar 2018.  |  Beoinfo

– Posebnu dimenziju ovogodišnjem Beogradskom maratonu daće projekat „Jedan pojas jedan put Peking i Beogradski maraton”, kao prvi ovakav događaj u svetu. Ovaj projekat podrazumeva široke oblike saradnje sa Kinom u oblastima promocije Beograda i Srbije u Kini i Kine u Srbiji, dovođenja većeg broja učesnika i gostiju iz Kine na tradicionalni Beogradski maraton, kao i međusobne razmene znanja i iskustava. Već ove godine očekujemo značajne rezultate u svim pomenutim oblastima – naglasio je Siniša Mali.

On je dodao da ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika garantuje još jednu rekordnu godinu, ne samo po broju samoplatežnih trkača već i po broju zemalja iz kojih oni dolaze.

– Već sada je, za ovaj vremenski period, prijavljeno rekordnih 3.300 učesnika iz takođe rekordnog broja od 50 zemalja sveta. Očigledno je da Beogradski maraton postaje sve zanimljiviji i privlačniji milionskoj trkačkoj populaciji iz celog sveta. Naravno, to će se značajno odraziti i na turističku potrošnju u Beogradu i Srbiji, što je jedan od ciljeva koje, takođe, želimo da ostvarimo – zaključio je Mali.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti


©2018 Netmark d.o.o.