Arhiva » Vesti » Mondo 12.01.2018

Doček u Valjevu: Šaban Šaulić ili SRS

Na istoj javnoj površini Valjevo prijavljena su dva dočeka Srpske nove godine - jedan u organizaciji grada, a drugi je prijavila Srpska radikalna stranka.

Mondo petak, 12. januar 2018.  |  MONDO/Agencije

Foto: printscreen/youtube

Grad Valjevo odlučio je da svečani doček Srpske nove godine bude na javnoj površini koja je u vlasništvu grada, što je kao i organizator uredno i prijavio, izjavio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Na istoj javnoj površini, međutim, doček Nove godine po Julijanskom kalendaru je prijavila i Srpska radikalna stranka (SRS) u policiji.

Prema njegovim rečima, policija treba da uradi bezbednosnu procenu i da pismeno obavesti ili grad ili radikale kome skup zabranjuju.

"Zakon dozvoljava da na jednom istom mestu može više organizacija prijaviti skup, ali ne mogu zauzeti javnu površinu čiji je titular grad, bez saglasnosti nadležnih službi u Gradskoj upravi", istakao je Gvozdenović.

On dodaje da SRS želi da, na istom mestu i u isto vreme gde grad organizuje doček, ima svoj program koji se sastoji od di-džeja, trubača i obraćanja predsednika Okružnog odbora SRS.

"Grad je sve uradio po protokolu što je bilo predviđeno za organizovanje ovakvog skupa. Angažovali smo Agenciju za obezbeđenje, obavestili smo javna preduzeća, dobili smo dozvole od svih nadležnih službi za zauzimanje javnih površina i što je najbitnije za građane platili smo angažovanje Šabana Šaulića", rekao je Gvozdenović za "Glas zapadne Srbije".

Inače, u Skupštini grada Valjeva naprednjaci i socijalisti imaju ubedljivu većinu, a Srpska radikalna stranka uopšte nema odbornike, jer na prethodnim lokalnim izborima nije prešla cenzus.


Objavljeno na sajtu mondo.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.