Arhiva » Vesti » Press 12.01.2018

Vesić: Do 12. februara i poslednja traka preko Brankovog

Radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta biće završeni do 12. februara kada će saobraćaj biti u potpunosti normalizovan, navodi gradski menadžer Goran Vesić.

Press petak, 12. januar 2018.

Foto:B92.net

Polovinom decembra pušteno je u rad pet saobraćajnih traka, a Vesić je tada najavio da će poslednja, žuta traka u smeru ka gradu, biti puštena na proleće.

Podsetimo, završetak radova na sanaciji Brankovog mosta prethodno je najavljivan za kraj novembra, rekao je ranije Vesić, dok je gradonačelnik Siniša Mali 17. avgusta najavio da će radovi na mostu biti gotovi "za najviše dva i po meseca".

Ipak, Mali je krajem oktobra za N1 rekao da je Brankov "most u katastrofalnom stanju i nisam hteo da se igram sa bezbednošću ljudi koji svakodnevno prelaze most".

"Kako smo polako skidali jednu po jednu ploču, tako smo videli da je to stvarno sve trulo", rekao je gradonačelnik i dodao da "par nedelja više" nije problem jer će, kako je procenio, most biti siguran narednih 20 godina.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da će na Brankovom mostu ukupno biti zamenjeno oko 40 tona čelika "kako bi most bio ponovo siguran i mogao da se koristi na najbezbedniji način".

Izvor: b92.net


Objavljeno na sajtu pressonline.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Siniša Mali Goran Vesić B92

©2018 Netmark d.o.o.