Arhiva » Vesti » RT Kragujevac 12.01.2018

Podsticaji lokalnoj privredi

RT Kragujevac petak, 12. januar 2018.

Grad Kragujevac u 2018. godini subvencionisaće lokalnu privredu sa 106 miliona dinara.

Pored toga, za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta izdvojeno je tri miliona dinara, a za mere aktivne politike zapošljavanja opredeljeno je četiri miliona dinara.

Novac iz gradske kase dobiće Centar za privredu i ruralni razvoj, i to 9 miliona dinara, Centar za strna žita 55 miliona dinara, a Šumadija sajam 42 miliona dinara.

Za unapređenje privrednog i investicionog ambijenta, kroz podršku projektima na osnovu konkursa planirano je tri miliona dinara, od čega je milion dinara predviđeno za već tradicionalni Međunarodni sajam turizma i domaćih radinosti u Kragujevcu. Za mere aktivne politike zapošljavanja opredeljeno četiri miliona dinara.

Kada je reč o programima i merama predviđenim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, Kragujevac je tokom 2017 godine smanjio broj nezaposlenih za 2600 lica, ali je i dalje na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje oko 19.900 nezaposlenih.

Podsticanje privrednog ambijenta u Kragujevcu povezano je sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2018 godinu.

Kragujevačka Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodiće aktivne mere zapošljavanja kao i mere profesionalne rehabilitacije i podsticanja zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Poslodavci koji zaposle lice iz kategorije teže zapošljivih, dobijaće jednokratnu subvenciju, za šta će grad izdvojiti 150 hiljada dinara po zaposlenom, što će biti prioritetna mera aktivne politike zapošljavanja grada Kragujevca u ovoj godini.

Gradska uprava priprema i program lokalnog ekonomskog razvoja, zašta je opredeljeno još 10 miliona dinara.

Dokument izrađuje Gradska uprava za upravljanje projektima održivi i ravnomerni razvoj.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković.


Objavljeno na sajtu rtk.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2018 Netmark d.o.o.