Arhiva » Vesti » Super odmor 12.01.2018

Najlepša ostrva Grčke

Ukoliko želite dočarati lepotu Grčke, neizostavno je spomenuti njena čarobna ostrva. Mi vam predstavljamo neka od najlepših.

Super odmor petak, 12. januar 2018.  |  Filip Milosavljević

Prelepi, netaknuti sever i brdoviti zapad ostrva Zakintos nude neke od najlepših prirodnih prizora, a plaža „Shipwreck Bay“, do koje se može doći samo čamcem, je verovatno jedna od najviše fotografisanih plaža u celoj Grčkoj.

Delos, po mitologiji mesto rođenja Apolona, može se pohvaliti najvećim brojem ostataka iz zlatnog helenističkog doba (i ranije) klasične Grčke. Celo ostrvo je pod zaštitom UNESCO-a.

Ostrvo Krf zaista deluje kao da ste kročili u idilični, mirni raj kada krenete u istraživanje šarmantnih ulica glavnog grada, dugih plaža ili dalekih vidikovaca.

Grčki hoteli imaju reputaciju da su rustični, ali slučaj nije takav na Mikonosu, koji ima neke od najelegantnijih butik hotela u toj oblasti, izgrađenih na vrhu napuštenog kamenoloma.

Južna pozicija Krita pruža mu najduži period vegetacije u Grčkoj, a sve lokalno proizvedene sastojke koristi za mnoga ukusna jela.

Koufonisija je sačinjena od dva ostrvceta, ova zajednica ribara omiljena je među ljudima koji traže mir i tišinu. Ovde skoro i da nema automobile, a takođe je vole i jahting turisti.

Kefalonija je ostrvo poznato po prelepim plažama, naročito Mirtosu, ali takođe nudi i divna vina koja su idealna za degustaciju tokom leta.

Najudaljenije i najmanje razvijeno od ostrva Sporada je Skiros, centar za holističke odmore, pošto nudi jogu, jedrenje, muziku, skiciranje, slikanje, pevanje, igranje i druge aktivnosti.

Ima jednu od najživopisnijih luka u zemlji, sa prelepim kućama pastelnih boja, barova, taverni i butika, kao i desetinama malih plaža do kojih se može doći samo čamcem - ostrvo Simi.

Skopelos ima puno lepih vila sa kamenim podom, koje su korišćene za filmsku adaptaciju pesme „Mamma Mia“, a takođe je poznato i po mnogim manastirima koji su rasuti po njemu. Ostrvo krase male prelepe plaže, očuvana priroda, kao i očuvani stari deo grada Skopelosa.

Spektakl Mediterana - Santorini, sa svojim prelepim plavim vodama, slojevitim liticama, raznobojnim kućama, a omiljen je među onima koji žele da uživaju sa voljenom osobom.

Daleko najveće ostrvo Dodekaneza, Rodos obiluje plažama, šumovitim dolinama i drevnom istorijom, a odličan je ako tražite interesantni noćni život.

Lefkadu pored izuzetno lepih plaža i

prirode ukrašavaju prelepa mala sela

koja se spuštaju niz padine planina u

obliku amfiteatra.


Objavljeno na sajtu superodmor.rs »
Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Zakintos UNESCO Grčka Krf

©2018 Netmark d.o.o.