Arhiva » Vesti » Vrele gume 12.01.2018

Vespa klub Srbija

Sa ozbiljnim prizvukom ponosa može da se konstatuje sledeće: U Begradu se nalazi najbolja kolekcija istorijskih Vespi istočno od Pontadere U muzejskoj kolekciji nalazi se 40 vrhunski restauriranih primeraka istorijskih Vespi Beba Lončar u filmu „Ljubav i Moda“ nije vozila Vespu nego skuter NSU Prima U muzejskoj kolekciji se isključivo nalaze primerci Vespi sa ručnim menjačem i rezervnim točkom. Sve drugo je prema mišljenju vespaša iz Beograda, čista komercijala

Vrele gume petak, 12. januar 2018.

„Vespa klub Srbija“, netipično za naše prilike, udruženje je koje istrajava na zajedništvu, bez dezintegracionih ličnih interesa. A rezultati drugarstva iskovanog u strasti za klasičnim skuterima zaista su impresivni.

O Vespi ne treba mnogo govoriti! Ona je kult, fascinacija miliona ljudi, najava italijanske elegancije, simbol borbe za oporavak od katastrofe Drugog svetskog rata, sinonim slobode ali i sasvim upotrebljivo prevozno sredstvo...

Šta se dogodilo pre malo više od 70 godina, tačnije 23. aprila 1946. godine u okolini Firence? Iz fabrike u mestu Pontederu izašlo je prvih 15 Vespi, opremljenih dvotaktnim motorima od 98 kubika, sa skromnih 3,5 KS koji su se postizali na 4.500 obrtaja. Ovaj relativno slabašan pogon omogućavao je nezapamćeno veliku brzinu (60 kilometara na čas) za tadašnje pojmove dvotočkaša, koji se već na prvi pogled razlikovao od neudobne i bučne sabraće sopstvenom prefinjenošću i elegancijom.

Nakon trenutka kada je zazujala prva Vespa (na italijanskom – osa), više ništa nije bilo isto, ne samo u svetu dvotočkaša.

Restauracija po fabričkim standardima

Ko je posedovao prvu Vespu u Beogradu?

Iako u period obnove, Beograd je i tada bio na evropskim modnim linijama. Vespa se ubrzo nakon svog dolaska na svet pojavila i na njegovim ulicama. Vespa Piaggio je postala glavni modni detalj i predmet želja! Prvu Vespu u Beogradu, kako kaže Moma Kapor u Folirantima je 1958. posedovao je diplomatski službenik Sava Martinović, drugu izvesni Šiško, kurir japanske Ambasade dok je vlasnik treće bio Mišel Balkanski.

I to je bilo dovoljno da Vespa talas zapljusne najveći grad na Balkanu da bi zahvaljujući Vespa Klubu Srbija, ova istorija ostala sačuvana i dan danas.

U muzejskoj kolekciji nalazi se 40 vrhunski restauriranih primeraka istorijskih Vespi

Najastarija Vespa izložena u muzeju je iz 1949, u „Faro bosso“ izdanju, koja je specifična po rasvetnom telu (faru) smeštenom u donjem delu, na prednjem blatobranu.

Članovi kluba organizuju javno upoznavanje sa kolekcijom, uz priču koja omogućuje poseticima praktično insajderski uvid u evoluciju skutera italijanskog proizvođača.

  Â

Restauracija po fabričkim standardima

Â

Božićna vožnja 2018

Skoro u svakom vođenju posetioca kroz muzej dolazi se se do neizbežne korekcije jedne totalano pogrešne urbane legende.

Beba Lončar u filmu „Ljubav i Moda“ nije vozila Vespu nego skuter NSU Prima

Ali zato Gregori Pek i Odri Hebern su se u filmu „Praznik u Rimu“ iz 1953. vozili na Vespi. Izveštaji iz aukcijskih kuća govore da je reč o primerku iz nulte serije iz 1946. Kako god bilo ovaj rani zahvat „product placementa“ direktno je doveo do prodaje 100.000 primeraka širom sveta.

Božićna vožnja 2018

Sa Tošketom ispred zida portikli

Napad na Solex

Izgleda da ni to nije bilo dovoljno ekipi iz Piaggio-a. Krajem šezdesetih , da bi ugrabilli deo kolača Soleksu na domaćem terenu, izradi su model „pedalina“ specijalno usmeren na francuske tinejdžere.

Da bi Vespu po francuskim zakonima kvalifikovli kao bicikl sa pomočnim motorom, ugradili su motor od 50 ccm i set pedala. Misija inficiranja francuske omladine Vespom postigla je potpuni uspeh, a pojam „bicikl sa pomoćnim motorom“ je ostao do dan danas.

Vespa klub Srbija za Đokovića

Članovi „Vespa kluba Srbija“ redovno posećuju, sve skupove skuterskih istomišljnika u regionu o čemu svedoče tzv „portikle“, platnene ili sintetičke zastavice sa obležjem kluba koje se stavljaju na štitnike za noge. Sa brojnih skupova donet je ne mali broj ovih portikli koje su poslužile na jednom zidu umesto tapeta.

U muzejskoj kolekciji se isključivo nalaze primerci Vespi sa ručnim menjačem i rezervnim točkom. Sve drugo je prema mišljenju vespaša iz Beograda, čista komercijala

Među novim primercima u kolekciji nalazi se Vespa PX, pripadnik serije koja je krenula 1976, na kojoj je primenjen zahvat personalizacije , kako bi bila posvećena Novaku Đokoviću. Uz air brush slike našeg najtrofejnijeg tenisera, tu su i ručice upravljača u obliku drški teniskog reketa, mini reket na blatobranu i još mnogo toga. Na bogato ukrašenoj Vespi PX ostavljenja je jedna bela površina. Čeka sa da Nole dođe i lično upozna ovu Vespu, a pomenutu belu površinu popuni autogramom.

  Â

Vespa PX featuring Nole

Â

Stručna vođenja i posete muzeju se zakazuju svakog dana od 18 – 20 h na telefon +381 (063) 220 063.

Prvo veliko okupljanje i vožnja “Vespa klub Srbija ” najavljuje za povodom klupske slave na Lazarevu subotu - Vrbicu.

Više od 40 klasičnih Vespi

Tekst: Miroslav Šosberger

Fotografije: Vrele gume - arhiva

1539


Objavljeno na sajtu vrelegume.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vespa

©2018 Netmark d.o.o.