Arhiva » Vesti » Blic 13.01.2018

Drama kod velikog gradišta: Baka jurila noževima dečake, koji su joj ubacivali petarde u sanduče i dobila ekspresnu kaznu

Osnovni sud u Velikom Gradištu osudio je Gordanu Paunović (70) iz sela Ostrova na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana, pošto je na Badnje veče jurila dečake koji su u njeno poštansko sanduče bacali petarde.

Blic subota, 13. januar 2018.  |  M.A. , G. P. ,

Sve je počelo pre nedelju dana, kada su u ovom selu organizovani "Klupčari", praznik sličan Beloj nedelji, kada deca idu od kuće do kuće i traže slatkiše. Tada je grupa dečaka u večernjim časovima došla i ispred Gordanine kuće. Umesto da traže slatkiše, dečaci su bacali petarde u poštansko sanduče na kapiji.

Kada je čula šta se dešava, revoltirana ovim postupkom dečaka, Gordana je uzela nekoliko kuhinjskih noževa i pojurila za decom po selu vičući da će ih naučiti redu.

Dok ih je jurila naletela je na Dalibora Stankovića, oca jednog od dečaka, i požalila se na ponašanje dečaka.

On joj je kazao joj da se smiri jer su to "dečja posla’’, na šta je baka mahala noževima i u njegovom pravcu.

- Gordana je nožem u jednoj ruci, dok je ostala sečiva držala u drugoj, počela da maše ispred oca dečaka. Stanković je odmah sve prijavio policiji, te su baki oduzeti noževi a ona je uhapšena - istakao je naš izvor blizak istrazi.

Ona je u stanici provela 48 sati i priznala je krivicu, zbog čega je osuđena na četiri meseci zatvora, uslovno na godinu dana, uz zabranu prilaska dečacima.

- Nakon izricanja presude, sudija je ostao šokiran zahtevom koji je Gordana imala. Ona je, naime, tražila da joj sud vrati noževe, ali je njen zahtev odbijen – ističe naš sagovornik.

Na pozive novinara "Blica" nisu odgovarali ni Gordana Paunović, a ni Dalibor Stanković, otac jednog od dečaka.

Kako saznajemo, baka Gordana je godinama radila u Italiji gde je čistila kuće, a kada je otišla u penziju vratila se u Ostrovu. Svakog meseca ona odlazi tamo kako bi podizala penziju, a zatim se vraća nazad. Zbog svoje preke naravi često se svađala sa ljudima u svojoj okolini, a čak ni sa sinom nije u dobrim odnosima.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.